TRAMP IMA LUKAV PLAN: Evo kako je rešio da nadmudri Putina…

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp rekao je da će ponuditi ukidanje sankcija protiv Rusije u zamenu za sporazum o smanjenju nuklearnog oružja sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Tramp je rekao da želi da se arsenal nuklearnog oružja dve najveće nuklearne sile na svetu, SAD i Rusije, „značajno smanji“.

On je u intervjuu za britanski „Tajms“ i nemački „Bild“ rekao da je nakon izjave o zastarelosti NATO-a podneo gomilu kritika.

 – Alijansa je zastarela jer ne preduzima ništa u borbi protiv terorizma. Dva dana su me kritikovali i potom su počeli da govore da sam u pravu – naglasio je Tramp.

Novoizabrani predsednik SAD-a istakao je da mu je NATO veoma važan, ali je od ostalih članica zatražio da povećaju svoje budžete za odbranu.

– Veliki broj tih zemalja ne uplaćuje onoliko koliko bi trebalo, što smatram nepoštenim prema SAD-u. Kao što sam i rekao, NATO mi je veoma bitan – naglasio je Tramp.

On je ocenio da je nemačka kancelarka Angela Merkel „daleko najvažniji evropski lider“, ali je njenu odluku o otvaranju vrata za više miliona migranata 2015. godine nazvao „katastrofalnom greškom“.

– Mislim da je napravila katastrofalnu grešku preuzimanjem tako velikog broja ilegalnih imigranata.

Niko ni ne zna odakle su došli i zato mislim da je to veoma velika greška – kaže Tramp.

On smatra da je pozitivna stvar u Evropi izlazak Velike Britanije iz EU.

– To sam na neki način i predvideo. Bio sam u Škotskoj, gde sam u Tarnberiju otvarao igralište za golf.

Mislim da će se izlazak iz EU, na kraju za Britaniju, ispostaviti kao sjajna stvar“, dodao je Tramp.

(Srna)

Share this post: