UDARNA VEST – PUTIN SE OBRATIO NACIJI! (VIDEO)

Čestitka

foto: Tanjug/AP

Daleki Istok Rusije – koji je već dočekao i pozdravio 2017-tu – prvi je čuo novogodišnju poruku šefa države.

A Vladimir Putin je poručio i njegovim stanovnicima i ostalim sunarodnicima: „Odlazi 2016-ta. Bila je teška, ali su nas teškoće sa kojima smo se suočili objedinile, podstakle nas da otkrijemo ogromne rezerve svojih mogućnosti da se krećemo napred“.

U nastavku je naglasio: „Najvažnije je što verujemo u sebe, u svoje snage i u svoju zemlju. Mi radimo, mi radimo uspešno i mnogo šta nam polazi za rukom“.

Putin se građanima Rusije zahvalio na „pobedama i dostignućima“, na „razumevanju i poverenju i svesrdnoj brizi za Rusiju“. Pa dodao: „Naša zemlja je ogromna, jedinstvena i predivna!

Nas povezuju zajedničke brige i zajedničke radosti. Nas povezuje i stara tradicija da dočekujemo Novu godinu u krugu porodice, sa nadom da će sve biti najbolje“.

Putin je posebno pomenuo one koji Novu godinu dočekuju daleko od Rodne zemlje: „Mnogo naših građana brine o bezbednosti Rusije. Neki to čine i daleko od svojih kuća.

Mnogi će i noćas raditi u svojim preduzećima, dežurati po bolnicama, upravljati vozovima i avionima. Sve najbolje želim svima koji pred Rusijom odužuju svoj radni i ratni dug“.

Putin je pozvao sunarodnike da svi u novogodišnjoj noći budu pomalo čarobnjaci i da se sa pažnjom i poštovanjem odnose prema bliskim ljudima i onima koji ih okružuju.

Imajući u vidu da će njegovo obraćanje centralna Rusija videti u isto vreme kada i Moskovljani, rekao: „Sada sa uzbuđenjem čekamo da satovi Moskovskog Kremlja označe ponoć.

Sada, kao nikada, jasno osećamo hod vremena, osećamo kako se približava budućnost. To se događa samo u ovim minutima, za vreme ovog čudesnog praznika koji svi volimo.

Uostalom, svakog o nas u novogodišnjoj noći može da bude pomalo čarobnjak.

Za to je dovoljno da se sa ljubavlju i blagodarnošću odnosimo prema roditeljima, da brigom i pažnjom okružimo svoju decu, svoju porodicu, pa uvažavamo kolege sa posla, da čuvamo prijateljstva, da branimo pravdu i pravičnost, da budemo milosrdni i pomažemo onima kojima je podrška potrebna“.

Ruski lider je na kraju poruke poželeo: „Neka vam se ostvare snovi, čiste misli dobre namere. neka u svakom našem domu vlada radost i ljubav. Neka postaju sve lepše i privlačnije ulice koje su nam drage.

Neka cveta naša zajednička velika Rodna zemlja – Rusija. Želim vam svima sreće, zdravlja i blagostanja“.

(fakti.org)

Share this post: