UDARNA VEST – ŠPANAC ZABRANIO HARADINAJU DA BUDE PREMIJER: Ti nećeš biti premijer, NEĆETE SE VI PREDSTAVLJATI FUNKCIJAMA!

ramuš

Foto: Reuters

Ambasador Španije u NATO Migel Agire de Karser, je tokom posete bazi KFOR u Prištini, od kosovskih zvaničnika tražio da se ne predstavljaju funkcijama.

[adsenseyu5]

Kako prenosi prištinski „Ekspres“, tokom posete koja se dogodila prošle nedelje, on je od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zatražio da se ne predstavlja kao premijer, kao i od drugih kosovskih zvaničnika da se ne predstavljaju funkcijama koje obavljaju, a od predstavnika Kosovskih bezbednosnih snaga da budu budu bez uniformi.

List navodi da je to bio dan kada je Španija bila suočena sa nezavisnošću Katalonije a španski ambasador u NATO je postavio uslove pod kojima zvaničnici kosovskih institucija mogu da prisustvuju sastanku sa ambasadorima NATO-a.

Izvori „Ekpresa“ ukazuju da je Haradinaj na to odgovorio odbijanjem da prisustvuje sastanku, a potom i odbijanjem da učestvuje na zajedničkoj konferenciji sa visokim zvaničnicima NATO u štabu Kfora.

[adsenseyu1]

Delegaciju NATO-a predvodila je zamenica generalnog sekretara NATO-a Rouz Getemeler, koja se sastala sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Ona se, kako navodi „Ekspres“, obraćala kosovoskim zvaničnicima samo ličnim imenima, ne pominjući njihove funkcije i vodeći racuna da se ne prejudicira ništa o statusu Kosova.

Španija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, uz još četiri zemlje EU.

[adsenseyu1]

(TANJUG)[adsenseyu2]

 

Share this post: