UGLEDNI SVETSKI HIRURG PROFESOR DR. BOŠKO ĐUKANOVIĆ: Očigledno nekome smetam!

bosko dukanovic hirurg

Profesor Vojislav Šešelj izjavio je danas da je profesor dr Boško Đukanović, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ vođa medicinske mafije, koja ilegalno organizuje lečenje pacijenata albanske nacionalnosti u Srbiji.

Prof. Đukanović te navode demantuje i poziva Šešelja da javno kaže imena pacijenata Albanaca koji su u poslednjih pet godina operisani u „Dedinju“, ili je on organizovao njihovo lečenje u Srbiji.

Na konferenciji za štampu Šešelj je rekao da su na čelu „medicinske mafije“ uz Boška Đukanovića i Duško Bobić, zaposlen u Bezbednosno-informativnoj agenciji i izvesni Ismet Rušiti iz Kragujevca.

– Pacijenti sa KiM smeštaju se u privatne objekte, a za njihovo lečenje protivpravno se koriste srpski državni resursi i medicinska oprema – rekao je Šešelj. – U lečenju učestvuje više srpskih i albanskih lekara, a ova kriminalna grupa ostvaruje ogromnu materijalnu korist.

Šešelj je naveo da su dokaz brojevi telefona i detalji telefonskih razgovora „koje su Đukanović, Bobić i Rušiti vodili međusobno i sa saučesnicima, tokom kojih su spominjali i ministra zdravlja Zlatibora Lončara i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, tvrdeći da imaju njihovu podršku u poslovima koje obavljaju“.

– Neka gosponin Šešelj navede imenom i prezimenom jednog Albanca koji je u poslednjih pet godina operisan u „Dedinju“ ili sam ja, na bilo koji način, organizovao njegovo lečenje u Srbiji – kaže za „Novosti“ profesor Đukanović.

– Neka kaže u koje to privatne klinike vodim pacijente sa KiM. Čitava ta priča je smešna, iskonstruisana.

Očigledno je da nekome smetam, kada me u istom danu prvo „prozove“ urednik „Informera“ da se u mom kabinetu, navodno, organizuju nekakvi „antidržavni“ sastanci, a samo nekoliko sati posle toga izmišljene optužbe na moj račun stižu od lidera radikala.

Doktor Đukanović kaže da poznaje pomenutog Bobića i Rušitija, ali ne na način niti u poslu za koji ih Šešelj optužuje.

ŠTETA ŠTO IH NEMA

Dr Đukanović kaže da već pet godina „Dedinje“ nema pacijente sa KiM i iz Albanije, i da je šteta i za našu medicinu, i za zemlju, što je tako.

– Sve zemlje se bore za strane pacijente, bilo da su Rusi, Albanci, ili neki drugi, jer plaćaju skupe operacije – kaže on.

– Nekad smo imali dosta pacijenata albanske nacionalnosti, koji imaju ogromno poverenje u beogradske lekare, ali su se u međuvremenu oni preorijentisali na klinike u Turskoj, Grčkoj, Makedoniji.

To je šteta za nas, i ne vidim nijedan razlog zašto se i „Dedinje“ i sve naše zdravstvene ustanove ne bi borile za pacijente iz inostranstva.

(Novosti online)

Share this post: