Upozorenje: Mogući novi napadi na policijske stanice širom Republike Srpske!

Napad

Obaveštajno-bezbednosna agencija je obavestila sve agencije u BiH o mogućim novim napadima na policijske stanice širom BiH.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su pre tri dana postojala obaveštajna saznanja o mogućem terorističkom napadu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je Srni da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika.

Napad je izvršen u vreme smene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smena i da tada ima najviše policajaca, naglasio je Lukač. On je potvrdio da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.

Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Ostali policajci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tokom razmene vatre, rekao je Lukač.

On je dodao da je napadač bio naoružan sa dve puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni municije.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), kako je potvrđeno, odmah je po saznanju o napadu izašla na lice mesta koje osiguravaju pripadnici MUP-a RS.

O eventualnom uključivanju SIPA u vršenju uviđaja i drugih radnji i dokazivanja odlučiće nadležno Tužilaštvo.

SIPA je u koordinaciji s MUP-om RS mobilisala sve svoje obaveštajne kapacitete radi prikupljanja saznanja i informacija u vezi s ovim događajem, potvrdila je Kristina Jozić, portparol SIPA.

Posle današnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je naoružani muškarac ubio jednog i ranio dvojicu policajaca, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, izjavio je da ovaj napad može biti početak mnogo gorih događanja u Republici Srpskoj.

„Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u RS“, istakao je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

„Preduzećemo sve moguće mere da zaštitimo građane. Građani takođe treba da se uključe i dostave sve eventualne informacije o teroristima.

Imaćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju da znaju“, naglasio je Lukač.

(Beta, Tanjug)

Share this post: