USTALA JE PODGORICA „Protiv vlade Mila Đukanovića“: „Sada je sigurno da nas niko ne može zaustaviti!“ (VIDEO)

foto: Savo Prelević (RFE/RL)

foto: Savo Prelević (RFE/RL)

Demokratski front organizovao je večeras miting pod nazivom „Protiv vlade Mila Đukanovića“.

Crnogorski Parlament je 19. maja, između dva i tru ujutru, izabrao rekonstruisanu Vladu Mila Đukanovića, u kojoj su ušli jedan potpredsednik i četiri ministra iz ‘opozicionih’ stranaka – Demosa, SDP-a i Građanskog pokreta URA.

Protest je započet ispred crnogorskog parlamenta u 20 časova, a unapred je planirana i protestna šetnja do zgrade Vlade Crne Gore.

Prvi govornik, Drago Šćepanović iz Pokreta za promene, je rekao da je DF jedini autonomni opozicioni subjekt i da nije jasno za šta se opozicija koja je u parlamentu bori, ako je Đukanović odredio sam ministre kako je on sam hteo.

Vlast je optužio za kriminal i korupciju i poručio im da će ih poslati na smetilište istorije.

Optužio je ostatak opozicije za izdaju rekavši da su izabrali bestidnost, da su ulazeći u vladu priznali korupciju, i unaprijed priznali rezultate oktobarskih izbora.

Dragan Bojović iz DNR-a (Demokratska narodna partija) poručio je da na svaku izdaju treba odgovoriti istrajnošću i da se treba boriti uporno i demokratski do sloma režima. „Nema povlačenja i predaje!“, uzviknuo je Bojović sa govornice.

On je rekao da je ulazak dela opozicije u vladu prevara birača i da postoje samo DPS sa svojim satelitima na jednoj strani i DF na drugoj.

„Sada je sigurno da nas niko ne može zaustaviti!“, rekao je Vlado Šćepanović iz Radničke partije.

On je dodao da je opozicija načinila istorijsku grešku jer mesecima samo posmatra bezakonje i korupciju vladajuće stranke. „Odgovaraće za decu koja odrastaju u nemaštini!“, rekao je Šćepanović i dodao: „Bacili su sve zastave – srpsku, jugoslovensku, pa i crnogorsku i uzeli natovsku!“.

Poručio je vlastima da neće uvesti Crnu Goru u NATO i dodao da ako vlast ne padne, niko ništa nije uradio.

„Ovim ulicama su potrebni slobodni ljudi, a za slobodu su potrebni ljudi!“, rekao je Milan Rolović.

On je poručio je da je 27. septembra počela revolucija u Crnoj Gori i da je to revolucija za prve slobodne izbore. Vlastima je poručio da su došli sa ulice i preko ulice će i otići.

„Postoje dve Crne Gore. Jedna je bila ovde na Trgu pre nekoliko dana i slavila ‘Dan nezavisnosti’, a druga je danas ovde. Jedna od njih je lažna Crna Gora i to sigurno nije ova“, poručio je Rolović.

Tražio je da Crna Gora uspostavi bliže odnose sa Srbijom kao što Albanci i Hrvati u Crnog Gori imaju sa Albanijom i Hrvatskom.

Nakon skupa počela je šetnja do zgrade parlamenta koja još uvek traje.

(news-front.info)

Share this post: