Valjevo: Tinejdžeri osumnjičeni za silovanje maloletnice, nakon saslušanja, pušteni na slobodu (?!)

Osumnjičeni

N. B. (18) i I. M. (17) iz Valjeva, učenici Srednje muzičke škole, uhapšeni su pod sumnjom da su silovali sedamnaestogodišnju S. K. iz Uba!

Maloletnu devojčicu, koja je bila nevina, dvojica monstruma silovali su na parkingu u centru Uba!

Nesrećnoj devojčici pomoć je ukazana u valjevskoj bolnici, a dvojica maloletnika su nakon saslušanja kod tužioca pušteni na slobodu (?!).

Kako saznajemo, nesrećna devojka silovana je posle žurke koju je povodom proslave punoletstva organizovala njena drugarica u restoranu u glavnoj ulici u Ubu, a silovatelje je te večeri prvi put videla u životu. Oni su iskoristili to što je devojčica bila pijana i na prevaru je odveli do parkinga u blizini lokala u kojem je bilo slavlje.

– Upoznali su je na zajedničkoj žurki. Očevici kažu da je devojčica bila veoma pijana i da je za pola sata popila pola litra vinjaka. Mladići su to zloupotrebili i odveli na parking koji se nalazi preko puta restorana u kome su bili. Tu su je i silovali. Devojčica je bila sva prašnjava i s brojnim modricama, a oni su pobegli kad je jedan od komšija čuo buku – kaže za Kurir izvor blizak istrazi.

Lekari su na pregledu konstatovali da je kod S. K. došlo do povrede himena, što znači da su je dvojica napasnika razdevičila, a po njenom telu bile su brojne povrede, koje su joj nanete dok se opirala.

– Drugarica je u šoku. Ne može da veruje šta joj se desilo. Uništili su jedan mlad život. Ona već tri dana ništa ne jede i ne izlazi iz kuće. Te mladiće je prvi put videla te večeri, tačno je da je malo više popila, ali su je oni na silu izvukli iz kafane. Ona u prvom momentu nije ni bila svesna šta ju je snašlo. O tome ne može da govori jer odmah počne sva da se trese – priča za naš list drugarica silovane devojčice.

Žrtva razularenih mladića... S. K. (17) Žrtva razularenih mladića… S. K. (17)

Nesrećna devojčica završila je treći razred Tehničke škole u Ubu i s majkom živi u prigradskom naselju.
– Svi smo u šoku i niko ne može da veruje šta se desilo našoj komšinici. To je jako dobro dete, nikada nije pravila probleme, ko zna da li je ikad pre te večeri i probala alkohol.  Ne znam kako će ona i njena majka ovo preživeti. Posle tragedije kad joj je poginuo otac, sad joj se desilo i ovo – pričaju komšije maloletne devojčice.

Dvojica osumnjičenih na saslušanju su negirali krivicu, navodeći da je devojčica dobrovoljno pristala na seksualni odnos. U tužilaštvu kažu da su pušteni nakon saslušanja jer se maloletnicima u retkim slučajevima određuje pritvor.

– Naloženo je da se preko urina njih dvojice i devojčice utvrde koliko su imali alkohola u krvi te noći.

Protiv njih je podneta krivična prijava zbog obljube nemoćnog lica, s obzirom na to da je devojčica bila u teškom alkoholisanom stanju – kažu u tužilaštvu.

(Kurir)

Share this post: