VANREDNO STANJE U SIRIJI: 10.000 islamista napada Alepo; PUTIN NAREDIO ŽESTOKU AKCIJU RUSKE VOJSKE!(VIDEO)

su 34 rusija avion bombarder

DŽabat Al Nusra napala je danas žestoko položaje Sirijske arapske armije u Alepu.

U provinciji Alepo nastavljaju žestoke borbe. Sirisjka vojska i njeni saveznici se bore protiv različitih terorističkih grupa koje podržavaju ofanzivu Nusra fronta na selo Han-Tuman.

Ruski mediji javljaju da u napadu učestvuje skoro 10 000 teorista.

Sirijska vojska je upozoravala da teroristi koriste primirje za formiranje zajedničkog štaba i pripremanje ofanzive. Pored boraca Al Nusre u napasu učestvuju u njeni saveznici Vujska islama i Ahrar al Šam, a po svemu sudeći i jednice tzv. Sirijske slobodne armije.

PUTIN NAREDIO ŽESTOKU AKCIJU!

Pojedini ruski mediji prenose tvrdnje izvora bliskih Vladimiru Putinu, koji kažu da je predsednik RF naredio žestoku akciju ruske armije čim je čuo za napad Džabat Al Nusre.

Ministru odbrane Sergeju Šojguu, Putin je naredio da upotrebi sva raspoloživa vojna sredstva u Siriji i da spreči pad veoma važnog stratškog grada u Siriji, navode izori bliski Kremlju.

putin-telefon

Prema saopštenjima sirijske strane, na ovom delu fronta vojnici su likvidirali veliki broj terorista, uništeno je na desetine automobila sa mitraljezima, pešadijskih vozila, tenkova i druge vojne tehnike terorista.

Na snimcima koje je objavila sirijska vojska uništavaju se tenkovi i oklopna vozila terorista uz pomoć ruskih raketa „Konkurs“, a takođe likvidiraju živu silu militantskih grupa iz minobacača, višecevnih bacača raketa, protivvazdušnih sistema.

(Pravda/Sputnik)

Share this post: