Vašington Post: Ukoliko Amerika izgubi SATELITE, koji su sada lak plen, njena nadmoć je gotova

Ilustracija

Američko rukovodstvo je uznemireno faktom da američki sateliti u svemiru postaju lak plen za Kinu i Rusiju koje razvijaju veoma moćne kosmičke tehnologije, a takve tehnologije su trenutno nedostižne za SAD, piše Vašington Post.

Ukupna borbena moć Amerike je bazirana na sposobnostima koje pružaju sateliti. Ukoliko Amerika izgubi satelite, njena nadmoć je gotova, stoji u tekstu Vašington Posta.

Svemir je dugo smatran prostorom mira, te zato američki sateliti nisu posebno zaštićivani i lak su plen, navodi američki list.

Dok se Amerika bavila operacijama u Iraku i Avganistanu, Kina i Rusija su se posvetile razvoju tehnologija kojima planiraju napad na Ameriku u kosmosu, za Vašington post kaže neimenovani izvor iz Pentagona.

Optužbama i izmišljenim strahovima do željenog cilja – nuklearnog napada na Rusiju!?

Interesantno je da zapadni mediji i politički centri veoma agresivno, sa svim simptomima orkestrirane kampanje, u poslednjih par dana plasiraju informacije o zabrinutosti od „ruskog nuklearnog udara“. Ovaj tekst o „kosmičkom napadu“ čini se delom te „iznenadne“ euforije koja se diže na Zapadu. Strateški se širi panika i plasiraju informacije o strahu od „nuklearnog napada Rusije na Ameriku i njene saveznike“.

Svega dan posle izjave američkog generala Vesli Klarka da svetu preti „nuklearni udar Rusije“, takođe za Si En En, istu stvar je rekao i prvi čovek Pentagona, Ešton Karter.

Ove dve izjave deluju kao orkestrirane i gotovo se sa sigurnošću može tvrditi da je na delu svojevrsna „nuklearna“ kampanja SAD-a, gde Rusija želi da se označi kao nuklearna pretnja Americi i svetu.

Mediji se takođe uključuju, pa pored Si En En-a, slične tekstove gotovo istovremeno objavio je Dejli Miror i niz drugih medija, a sada i Vašington Post.

Ono što je opasno je to što bi to mogao biti uvod u tzv. preventivni nuklearni udar na koji bi mogle da se odluče Sjedinjene Američke Države.

Celo dizanje buke može biti samo stvaranje ambijenta koji će opravdati odluku o „preventivnom udaru Amerike na Rusiju“.

(Pravda, foto ilustracija: pixabay)

Share this post: