VELIKI PREOKRET RUSIJE: Putin naredio normalizaciju trgovine s Turskom!

putin telefon

Nakon telefonskog razgovora sa svojim turskim kolegom, Putin je naredio ruskoj vladi da započne proces vraćanja u normalu saradnje sa Turskom, pre svega kada je reč o trgovini i ekonomskim vezama.

Putin je takođe naložio i da se ukinu ogrnaičenja vezana za turizam.

Ruski predsednik Vladimir Putin, kako je danas planirano, razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

NJihov prvi razgovor nakon sedam meseci trajao je 40 minuta.

Ruski predsednik, Vladimir Putin i turski predsednik, Tajip Redžep Erdogan, razgovarali su telefonom, kao što je i ranije bilo najavljeno.

Podsećamo, Erdogan je uputio izvinjenje Putinu zbog ubijenog pilota i srušenog Suhoja na granici Sirije i Turske, a dan posle je Putin pozvao Erdogana na telefonski razgovor.

U međuvremenu se desio teroristički napad u Istanbulu, zbog čega je Putin javno uputio saučešće turskim vlastima i turskom narodu.

O samom razgovoru, zvanični Kremlj se još nije oglasio, ali ruska novinska agencija RIA Novosti piše da je razgovor protekao u pozitivnom tonu.

Razgovor je trajao oko 40 minuta, a ove informacije o razgovoru su došle iz izvora bliskih Erdoganu i objavljene su od strane tv stanice NTV.

Razgovor je bio „pozitivan i produktivan“, rečeno je novinarima tv stanice NTV i iz toga proističe da bi se uskoro moglo očekivati poboljšanje odnosa Rusije i Turske.

Naknadno, kancelarija turskog predsednika je objavila da je dogovoren i zvanični susret „oči u oči“ dva lidera.

(Pravda)

Share this post: