(VIDEO) HAŠKA BURA JOŠ UVEK ŠIBA PO BALKANU: U Zvorniku srpski general na bilbordu, u Zagrebu se pojavile „smrtovnice“ Republici Hrvatskoj!

Poslednje haške presude su još jednom podigle tenzije u regionu, pa tri nekada zaraćene strane ponovo govore o svojim „herojima“, „pravdi“ i „istini“.

Takva atmosfera se vrlo brzo preliva i u život običnih ljudi, pa tako građani Zvornika mogu da vide veliki bilbord sa slikom haškog osuđenika Ratka Mladića u uniformi, dok su se u Zagrebu pojavile „smrtovnice“ u kojima je objavljeno da je posle haške presude „šestorki iz Herceg-Bosne“ Republika Hrvatska preminula.

U Zvorniku, pored magistralnog puta prema Bijeljini, postavljen je bilbord na kome se sa obe strane nalazi fotografija haškog osuđenika, nekadašnjeg komandanta Vojske RS Ratka Mladića. Na fotografiji, Mladić je prikazan u vojničkoj uniformi i sa vojničkim pozdravom.

Na bilbordu je napisano: „Granice se krvlju crtaju i prekrajaju, a otadžbina brani svim snagama. Nije mrtav vojnik ako život da braneći otadžbinu, mrtav je ako izgubi svoje vekovno ognjište“.

Mladić je 22. novembra pred Haškim tribunalom osuđen na doživotnu robiju za ratne zločine i genocid u Srebrenici, počinjene tokom rata u BiH.

Nekih 400 killometara dalje, u Zagrebu, osvanule su smrtovnice u kojima se poručuje da je „preminula Republika Hrvatska“, uz poziv na protest na Markovom trgu, koji je trebalo da bude održan tokom dana.

Autor smrtovnica obaveštava građane “kojima je još stalo“ da je u 27. godini preminula Republika Hrvatska.

Na vrhu smrtovnice, naime, citirane su navodne poslednje reči haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji se u sredu ubio u sudnici Haškog tribunala, po kojima je on kazao: “Živite i borite se, nemojte završiti kao ja. Ne predajte se nikada!“

“U dubokoj boli javljamo svim rodjacima, prijateljima i državljanima, kojima je još stalo, tužnu vest da je u 27. godini života nakon duge i teške borbe protiv lopovluka, korupcije, uhleblja te zbog neizljčive bolesti karcinoma društva (‘pohlepnih političara’) izdahnula naša draga, majka, baka, domovina Republika Hrvatska (30.5.1990. – 1.1.2018.). Posljednji ispraćaj će se održati na Trgu svetog Marka, Zagreb 1.12.2017. u 10 sati.“

Među ožalošćenima su navedeni: većina hrvatskog naroda, radnici, studenti, mladi, njihovi roditelji, bake i dedovi.

„Oni koji ne mogu doneti venac i sveću za poginule koji su dali život za domovinu, zapitajte se šta ste radili 1.12.2017. dok se još nešto moglo preduzeti, ‘uručiti otkaz ugovora o radu saborskim zastupnicima’ javnim suđenjem saborskim zastupnicima i političarima za 27 godina pljačke, silovanja, kršenja ustavnih i međunarodnih zakona, veleizdaje naroda i nacionalnih interesa te uvođenje direktne demokratije! Počivala na smetlištu istorije!’, navodi se.

(BETA, TANJUG)

Share this post: