Vimbldon: Organizatori ponovo pokušavaju da sruše Novaka Đokovića!

Podmetanje

Najbolji teniser sveta Novak Đoković meč osmine finala Vimbldona protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona nastaviće u utorak od 14 časova na terenu broj jedan.

Duel je prekinut zbog mraka posle četiri odigrana seta i rezultata 2:2 (6:7, 6:7, 6:1, 6:4).

Naizgled, ništa sporno u odluci organizatora turnira na „Ol Ingland klubu“ da ovaj meč prekine, međutim Englezi su još jednom pokazali dvostruke aršine i to na štetu Novaka Đokovića.

Već smo pisali da su domaćini čudnom odlukom premestili meč srpskog tenisera sa centralnog na teren broj jedan, a sada nisu dozvolili Đokoviću da završi meč protiv Andersona.

Naime, samo dva dana ranije, u subotu se desio sličan scenario kada su Monfis i Simon igrali peti set. Organizator je doneo odluku da se taj meč odmah nastavi na centralnom terenu gde postoji osvetljenje. Sada međutim, to nije bio slučaj. Ova odluka ide na štetu Đokovića jer je bio u punom naletu i vezao dva seta, uz samo pet izgubljenih gemova.

Anderson, koji je pun snage odlično servirao u prva dva seta, sada ima šansu da se oporavi i u nastavku meča bude daleko opasniji rival.

Očigledno da domaćin turnira igra neobične „igre“ oko terena kako bi naudio Novaku Đokoviću, a da li će uspeti u tome ostaje da se vidi.

(Kurir)

Share this post: