Vremenska prognoza: Oprez, ujutru ledena kiša!

Pazite, klizavo je!

U Srbiji će sutra biti oblačno i malo toplije vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od dva do osam stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Ujutro i pre podne očekuje se mestimično kiša koja će se lediti pri tlu, a u planinama na jugu i jugoistoku sneg.

Padavine će biti slabog intenziteta, a od sredine dana biće uglavnom suvo vreme, uz delimično razvedravanje, prvo u severnim, zatim i u ostalim krajevima. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus osam na jugoistoku do minus jedan na severozapadu.

I u Beogradu će sutra pre podne biti oblačno, u jutarnjim satima sa kišom koja će se lediti pri tlu, a posle podne očekuje se delimično razvedravanje. Vetar će biti slab, južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko minus dva, a najviša dnevna oko sedam stepeni. Tokom noći očekuje se novo naoblačenje sa kišom.

U upozorenju za područje Srbije do 10. januara navedeno je da se tokom noći između četvrtka 8. i petka 9. januara ujutro očekuje kiša koja će se mestimično lediti pri tlu.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 16. januara, za dane vikenda biti toplo vreme, a u subotu i nedelju posle podne očekuje se mestimično kiša, uz intenzivno topljenje snega, ne samo u nižim, već i u planinskim predelima.

Tokom noći između nedelje i ponedeljka kiša će, uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar, preći u sneg.

U ponedeljak će biti oblačno i hladnije vreme, uz postepeni prestanak padavina, a zatim se do kraja perioda očekuje suvo vreme sa slabim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom oko prosečnih vrednosti.

(Tanjug)

Share this post: