VUČIĆ EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Imamo dokaze da su pratili Đukanovića, ali uhapšeni nemaju veze sa tim!

aleksandar vucic vlada

Srpski bezbednosni organi došli su do nepobitnih dokaza, uključujući i materijalne, da su između ostalog i na teritoriji Srbije pripremane različite ilegalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore –  rekao je  premijer posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti koja je održana večeras.

Premijer je na sednici upoznat sa svim važnim informacijama do kojih su srpske službe bezbednosti došle u nekoliko prethodnih nedelja.

Imamo dokaze o praćenju Djukanovića

Premijer je naveo da srpske službe imaju nepobitne dokaze da su određena lica, a to nisu „ovi koji su uhapššeni dole, pratila putanju kretanja predsednika vlade Crne Gore iz dana u dan, iz minuta u minut, i obaveštavala druga lica o tome“.

On je dodao da je Srbija došla do čvrstih materijalnih dokaza da su i na teritoriji Srbije pripremane različite ilegalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore.

Između ostalog došli su i do iznosa od 125.000 evra, da bi određena lica, svakodnevno pratila putanju premijera Crne Gore i obaveštavali druga lica, koja su radila po instrukcijama.

Među dokazima su i uniforme i novac i direktna priznanja – sve to poseduju naše službe u vezi sa planiranim aktivnostima u Crnoj Gori, rekao je.

U tim aktivnostima ima učešća „elemenata inostranosti“, rekao je i precizirao da nije rekao stranih službi.

Premijer je istakao da je dobra vest što u svemu tome službe nisu naišle na umešanost bilo kog političara iz Srbije ili Crne Gore.

On je dodao da grupa ljudi uhapšena na dan izbora u Crnoj Gori nema veze sa tim.

Udarićemo bandu po gubici

Premijer je rekao da zadovoljan rezultatima koji su postignuti u borbi protiv organizovanog kriminala i najavio da će „žestoko udariti bandu po gubici“.

On je rekao da su nadležni državni organi ustanovili povećano dejstvo različtitih obaveštajnih agencija, „i sa Istoka i sa Zapada“, i poručio da je Srbija, svojom aktivnošću, uspela da „neutrališe“ neka od tih lica.

– Nadležni organi, u skladu sa posebnim zakonom o BIA, uspešno su edvidentirali niz obaveštajnih aktivnosti uperenih protiv interesa Srbije, kao i počinioce i preksršioce tih dela – rekao je Vučić.

Premijer je najavio da će uskoro biti procesuirani oni koji su se bavili špijunažom i da nije bitna cena koju će Srbija blatiti kako bi „isterala stvar do kraja“.

Visoki funkcioner odavao informacije stranim službama

Premijer je rekao da su bezbednosne službe došle do saznanja da je jedan od visokih funkcionera Uprave kriminalističke policije odavao informacije stranim službama i da se povodom tih navoda trenutno vodi postupak.

– Upravo se vodi postupak povodom tih navoda, a tužilac će proceniti da li je predmet pritvorski ili ne – rekao je Vučić i dodao da ne misli da je pritvor važan već da mu je bitno okončanje postupka.

Na novinarsko pitanje da li ima račune u švajcarskim bankama, premijer je odgovorio:

– Ako mi nađu 50 evra, mimo male ušteđevine koju sam prijavio, odmah ću da odem – rekao je premijer i dodao da da sve što radi radi mza narod, a ne za sebe.

„Prekinite, bre, sa licemerjem, ma koliko da ste veliki“

Na pitanje da li je Srbija nailazila na pritiske zbog slanja humanitarne pomoći Siriji, premijer je rekao da ne trpi pritiske jer njega ne smeju ništa da pitaju ali da je čuo da se „pojedinci raspituju sa strane“.

– Raspituju se, ali ja nemam pojma šta oni hoće. Strašan zločin je učinila Srbija što je poslala ćebad, lekove, brašno i šećer, i baš je divno što nam uzimate operativne obrade UKP i ne umete da kažete izvini – rekao je Vučić i poručio da ma koliko bili veliki treba da prekinu sa licemerjem.

(Kurir)

Share this post: