VUČIĆ: Je l’ stvar u rušenju tri barake ili rušenju mene!?

vucic vlada premijer

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je od početka protesta “Ne (da)vimo Beograd“ jasno da oni ne protestuju zbog rušenja tri barake, već zbog rušenja njega.

Međutim, on kaže da mu nije jasno što to od početka nisu tako rekli.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše prisustvo ličnosti iz nevladinih organizacija i civilnog sektora, poput Sonje Biserko, Saše Gajina i Borke Pacvićević, na protestu Inicijative u Beogradu.

„Neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj, neka oni ruše, mi ćemo da gradimo“, rekao je premijer i ponovio da su protesti, pa i ovaj, demokratski i legitimni, samo je trebalo da od početka kažu šta je pravi razlog demonstracija.

Ironično je primetio da je fasciniran njihovom snagom i „predložio“ da oni koji finansiraju aktivnosti Inicijative ulože tri ili šet puta toliko u neke projekte, od kojih ćemo, rekao je, bolje da živimo.

„Kad mi nađete mesnu zajednicu u kojoj neću moći da skupim više ljudi nego oni što skupe sa svih strana, odmah me smenite“, zaključio je Vučić.

Šesti protest inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ održan je u četvrtak, a okupljeni su ponovo zatražili ostavke onih koji stoje iza rušenje objekata u Savamali.

Poverenik Rodoljub Šabić naveo je da je dobio obaveštenje od Višeg javnog tužilaštva da je Inicijativi „Ne da(vi)mo BG“ dostavilo informacije o “Savamali“.

(Tanjug)

Share this post: