Vučić: Ne mislim da slučaj Perčević ima ikakve veze sa Dačićem, ali nemojte da me na bilo koji način držite za reč

Ne sme biti nasilja

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da primer Gorana Perčevića predstavlja čist slučaj u kojem su se pare od banaka uzimale uz pomoć političara i dodao da ne misli da taj slučaj ima ikakve veze sa liderom SPS Ivicom Dačićem.

Vučić je na pitanja novinara u Obrenovcu zašto Perčević nije ranije uhapšen i da li je neko od njegovim prethodnika to sprečavao, rekao da je postojao sistem da se tajkuni obrate nekom političaru koji im obezbedi „prolaz“ u nekoj banci, zatim uzmu desetine miliona evra a političara isplate sa milion-dva.

Goran Perčević, vlasnik „Interkomerca“ i bivši visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije koji se sumnjiči za milionske malverzacije u vezi sa Univerzal bankom uhapšen je sinoć.

Vučić je dodao da se za takve kredite nisu davale nikave garancije ili „kolaterali u jalovini ili lične menice od vraćanja novca nema ništa, te su svi čisti a država opljačkana“.

„To je toliko čist primer, znam da će uvek sve biti politizovano, ima još takvih i biće ih i narednih dana i meseci, zato što hoćemo da stvorimo zdrav sistem i normalnu državu“, rekao je premijer.

Premijer Vučić je naveo da neki izgleda ne umeju da shvate da su se vremena promenila i da više toga nema.

Prema njegovim rečima, neki nisu želeli zdrav sistem a ovo što se sada dešava vidi kao nešto sasvim normalno i uobičajeno. Kako je dodao, protiv Perčevića nema ništa, ali ne mogu da se uzimaju desetine miliona evra bez garancija i sa strane.

Na pitanje da li misli da u svemu tome ima odgovornosti Ivice Dačića, Vučić je rekao da tako nešto nije video.

„Nisam video nikakvu odgovornost i ne mislim da to ima ikakve veze sa njim, ali nemojte da me na bilo koji način držite za reč“, rekao je Vučić.

On je objasnio da nije upoznat sa celim predmetom, da je u vezi s tim predmetom uspeo da vidi nešto malo više nego što zna javnost.

Vučić je ocenio da su tajkuni uzeli državne milione koje neće nikad da vrate jer tu i ne postoji biznis već samo namera da se uzmu pare i opljačka država.

(Kurir)

Share this post: