VUČIĆ: Ne određuje Putin ko će u vladu Srbije, nego ja!

vucic vlada premijer

Od srede počinjemo razgovore sa svim strankama, izjavio je lider SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić, navodeći da neće svi ući u vladu.

Osim toga, on je istakao da će do 16. juna biti formirana i Vlada Srbije i Vlada Vojvodine.

On je naveo da na sastanku s njim Putin nije pomenuo nijednu partiju osim njegove, SNS.

Vučić je ponovio da oni članovi SNS koji budu bili deo izvršne ili zakonodavne vlasti ne mogu da imaju funkciju u stranci.

Kako kaže, „Srbiji je potrebna posvećenost, mi hoćemo da oni budu posvećeni“.

„Želimo da im ponos bude da rade zajedničke poslove. Da brane hrabru politiku i da se zahvale svim ljudima na izvanrednoj građanskoj hrabrosti uprkos svakodnevnoj hajci i harangi“, navodi lider SNS.

„Meni niko ne može ni da pomisli da kaže da treba da uđe u Vladu. Sastav vlade ću reći ja. Putina poštujem, kao i primedbe i savete sa svih strana, ali ne određuje to Putin“, dodaje premijer tehničke vlade.

Prema njegovim rečima, „Imate druge koji su mnogo zainteresovaniji i za ministre i za državne sekretare. Samo su zainteresovani, meni to ne znači ništa. Uopšte nisam fasciniran fontanom želja“.

Vučić je nakon toga naveo da će javnost sutra biti upoznata s time ko će biti potpredsednici SNS.

Govoreći o Vojvodini Vučić je rekao da mnogo toga mora da se promeni.

„Imaćemo predsednika opštine ili gradonačelnika u 41 ili 40 opština od 45 u Vojvodini. To nikada nije bio slučaj. To nosi ogromnu odgovornost, zato će i naša kontrola morati da bude veća“, rekao je on.

Naveo je i da pokrajinska vlada mora da radi sa srpskom vladom i da će sve institucije u Vojvodini morati da podnesu izveštaj o tome koliko će da uštede, ulože i koliko kvalitet života građana mora da bude veći.

Premijer tehničke vlade je istakao i da ne komentariše Hrvatsku gde se vlada nije ni sastavila već rastavila, kao i da reaguje samo kad mora da brani Srbiju.

„Nema pritisaka o vladi, samo svi imaju razne ideje. Niko ne mene ne može da vrši pritisak. Putin to nije ni pokušavao. Neko ima ovu ideju, neko onu, na jedno uvo uđe, na drugo izađe. Kada oni budu sastavljali vladu neka rade kako žele“, rekao je Vučić.

(TANJUG)

Share this post: