Vučić: Nije uvreda za prosvetare, 7.000 dinara a ne šest kako je bilo predviđeno

vucic aleksandar premijer vlada

Premijer je izjavio da je Evropska komisija uvažila u Izveštaju o napretku ogromne rezultate Srbije u 33 od ukupno 34 poglavlja.

Premijer Srbije je izjavio da će prosvetni radnici dobiti jednokratnu pomoć od 7.000 dinara, a ne 6.000 dinara, koliko je predviđeno zakonom koji je u skupštinskoj proceduri.

Vučić je poručio svima koji kažu da je to „uvreda“ za prosvetare da oni isplate po hiljadu dinara nekome, ali da ne dovedu državu do bankrotstva.

On je rekao da je to ista priča kao i ona oko Tanjuga:

„Divan nam je Tanjug, mnogo ga volimo, a ni dinara ne bismo dali, pa čak ni od svojih ogromnih plata od pet, šest ili sedam hiljada evra, da platimo te kolege, koji imaju platu od 30 ili 40.000 dinara, ali smo u stanju da kritikujemo neke druge, koji su se borili da to sačuvaju, ali koji nisu uspeli da pronađu dovoljno dobru ponudu“, rekao je predsednik vlade.

Premijer je izjavio i da je Evropska komisija uvažila u Izveštaju o napretku ogromne rezultate Srbije u 33 od ukupno 34 poglavlja.

 

Vučić je rekao da je Srbija ostvarila značajan napredak na putu ka Evropskoj uniji, te da smatra da je, iako je reč o novoj metodologiji i analiziranju rezultata, u najvećem delu objektivno prikazano ono što je Srbija napravila.

On je posebno istakao da je zahvalan Evropskoj komisiji na pozitivnim ocenama bez ranije uobičajenog „ali“, iako je svestan da će mnogi da se fokusiraju upravo na ona tri odsto izveštaja sa primedbama, a ne na onih 97 procenata pozitivno ocenjenih.

„Ako pogledate rezultate i ocene za zemlje u regionu, Srbija ima čime da se pohvali, možda nešto više od ostalih“, rekao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, uoči investicione konferencije „Srebrenica 2015“, da će Srbija toj opštini u BiH dati značajnu donaciju u novcu i veoma značajnu donaciju u neophodnim javnim objektima, odnosno finansiranju njihove izgradnje.

„To će biti veliki i ozbiljan novac kojim poreski obveznici Srbije i država Srbija žele da pokažu koliko nam je stalo do dobrih međusobnih odnosa Bošnjaka i Srba“, istakao je premijer na pres konferenciji.

On je dodao da njegova vlada mnogo radi na unapređenju odnosa Bošnjaka i Srba. Premijer Srbije je ubeđen da radi prave stvari za budućnost.

Upitan i za zahtev Srebrenice za odštetu zbog poplavljenog zemljišta nakon izgradnje Hidroelektrane Perućac, Vučić je rekao da se na tome radi i razgovara, da je to pitanje četiri opštine, te da je to pitanje više za Republiku Srpsku i celu BiH.

(Tanjug)

Share this post: