VUČIĆ ŠOKIRAO: Nisam dobio zadatak da priznam Kosovo, ali to od mene traže između redova… (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da EU neće dozvoliti da Srbija postane punopravna članica Unije bez pravno obavezujućeg dokumenta na kraju procesa „normalizacije odnosa“ sa Prištinom.

[adsenseyu5]

– Morate da izvršite normalizaciju stanja, kako oni to kažu, rekao je Vučić i dodao da, kako god da se to tumači, to je ono što EU očekuje.

– Nije to priznanje, niko to ne govori na taj način. Govore između redova, ali ne na taj način, ali ovo je ono što ja mogu da vam kažem, rekao je predsednik novinarima u Aranđelovcu.

On je rekao da je zadovoljan jučerašnjim sastancima u Briselu, gde je u sedištu EU razgovarao sa Federikom Mogerini, a u centrali NATO sa Jensom Stoltenbergom i ministrima zemalja-članica Alijanse. Šta je, tom prilikom, Vučić molio NATO.

[adsenseyu1]

U Briselu će danas, kaže Vučić, boraviti i premijerka Ana Brnabić, i dodaje da su takvi sastanci važni, jer nam predstoji veliki problem i nećemo moći bez drastičnih promena u odnosu, našem i sveukupnom odnosu prema Kosovu i Metohiji da postanemo član EU.

Rekao je i da ne može više da sluša budalaštine tipa da je dobio zadatak da prizna Kosovo.

Smatra da ćemo teško da postignemo sporazum između sebe, u Beogradu, a da bi bilo odlično kada bismo mogli da se dogovorimo.

– Zbog tih dva, tri, četiri odsto šanse se ovoliko borimo.. Ako ne, ništa strašno, još jedan neuspeh i produženje zamrznutog konflika koji imamo, što deci zbog koje smo ovde neće doneti neki veliki dobitak u budućnosti, zaključio je predsednik Srbije.

[adsenseyu1]

Šta je sve tokom posete Aranđelovcu rekao predsednik i kako se obratio srednjoškolcima možete da pogledate na integralnom snimku lokalne televizije:

(Mediji)[adsenseyu2]

Share this post: