Vučić: Srbija uplatila prvu tranšu za kupovinu 9 novih helikoptera!

Ilustracija

foto: Beta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održava danas u Palati Srbije godišnju konferenciju za medije gde će govoriti o svom radu u 2016.

Vučić osim što će komentarisati rad Vlade i šta je ona dobro uradila, on će izneti ciljeve i Vlade Srbije u novoj 2017. godini i šta bi trebalo da se ispravi.- Vlada Srbije je u ovoj godini vredno radila i postigla značajne rezultate, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić sumirajući rezultate rada svog kabineta u 2016. godini, a za narednu najavljuje da je bitno da ne odustajemo, već da nastavimo da se još jače borimo.

16.21 – Vlada razgovara o novim investicijama za Niš i Leskovac. Država će podržati modernizaciju farmi i povećanje zasada kroz bespovratna sredstva.

Podržaćemo prerađivačku industriju jer mnogo više novca ostaje u Srbiji. Na sednici Vlade bili su ljudi koji se bave informacionim tehnologijama.

Svi njihovi zahtevi su uvaženi.

Vlada srpema da izdvoji 30 miliona evra. u zdravstvu idemo na velike projekte. 78 miliona evra potrošeno na skenere, gama nože, dijagnostiku. Država je omogućila lečenje dece.

U Nišu naredne godine u martu otvaramo novi Klinički centar u sa najboljom i najskupljom aparaturom Simens i Dženeral Elektrik.

16.19 – Što se tiče vojske. Srbija je sinoć potpisla ugovor sa erbasom o kupovini 6 helikoptera za vojsku i tri za policiju H -145M. Za te helikoptere je uplaćena danas prva tranša.

Ponosan sam što imamo vazduhoplovstvo u punom smislu. Borbena gotovost je na mnogo višem nivou nego što je to bilo juče.

16.17 – MUP raskrinkao 14 kriminalnih grupa. Značajni rezultati ostvareni u otkrivanju opojnih droga. Zaplenjen nelegalni duvan čemu se doprinelo suzbijanju sive ekonomije.

16.14 –  Uspeli smo izgraditi 81,5 km punog profila auto-puta. napravili smo dobre rezultate. Svi pokazatelji rastu i za Beograd i Novi Sad. Vlada Srbije će dati mnogo novca pokrajini i gradu da Novi Sad predstave u najboljem svetlu.

Nismo smanjili ni jedno pravo. Očekujem u 2017. da rigoroznom kontrolu isplatu roditeljskog dodatka, besplatni vrtići za decu socijalno ugroženih roditelja.

Uvodi se radna aktivacija za korisnike socvijalne pomoći. Završevanje koridora 10 južnog i istočnog kraka. Na koridoru 11. završićemo Ljig-lajkovac, Lajkovac -Ub i Obrenovac- Surčin. Izgradnja pruge Beograd- Budimpešta.

16.09 – Rast izvoza i uvoza je porastao. Realne zarade su ostvarile rast od 2,5 posto. U privatnom porasle skoro 9 posto. Stopa nezaposlenosti smanjena na 13,8 posto.

Uspeli smo postići stabilnost ekonomije i dramatično ozdravljenje srpske ekonomije po informacijama Svetske banke.

U 2016. lično sam učestvovoao u otvaranju 32 fabrike, rekao je Vučić. Posao je dobilo 16.000 radnika u 2016 zahvaljujući posrednim odlukama Vlade i jačanju preduzetničkog duha.

Naredne godine rast će biti 3 posto. Plate prosečne će biti preko 400 evra, a do kraja mandata možemo doći do prosečne plate od 500 evra.

16.06 – Srbija ove godine je ostvarila rast od 2,75 posto, što je više odo onog planiranog. Bilo je manjih problema, ali da nije bilo toga bilo bi 2,78 posto.

Snažan oporavak zabeležile uslužne delatnosti trgovina i ugostiteljstvo. Povećan broj stranih i domaćih turista. Povoljna kretanja u realnom sektoru zabeležena rastom direktnih investicija nešto manje od 2 milijarde bez većih privatizacija u godini krize.

16.03 – Mi smo uspeli da održimo punu stabilnost i miri u zemlji. Njihovo očuvanje je najvažniji cilj u 2017. godini. Ja dobro znam koliko građani i dlaje žive teško, ali su u materijalnom smimslu mogli osetiti rezultate reforme.

16.02 – Premijer Vučić se zahvalio novinarima na požrtvovanom radu.

16.01 – Premijer Vučić započeo konferenciju za novinare

(EPK)

Share this post: