Vučić uoči sastanka sa Putinom: Nadam se dobrim vestima iz Rusije! OGLASIO SE I KREMLJ!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u posetu Rusiji, tokom koje će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a najava susreta obelodanjena je i na zvaničnom Tviter nalogu Kremlja.

Kako je Vučić rekao, već danas, prvog dana posete, imaće važne sastanke, obići tamošnji Naučno-tehnološki park.

Zatim će dodeliti orden koji je bivši predsednik Tomislav Nikolić posthumno dodelio nekadašnjem ambasadoru Rusije u UN Vitaliju Čurkinu, velikom prijatelju Srbije.

„Zatim, 19. decembra imam veliki i važan sastanak sa Putinom i nadam se da će biti dobrih vesti za Sbiju“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Grdeličkoj klisuri, gde je obišao radove na Koridoru 10.

DAČIĆ: Očekujem dalji razvoj prijateljstva s Rusijom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Rusija tradicionalni i stabilan partner Srbije i da od posete predsednika i delegacije Srbije Moskvi očekuje dalji razvoj prijateljskih odnosa.

„Očekujem potpisivanje nekih novih sporazuma i nove ekonomske projekte i investicije“, rekao je Dačić novinarima u prostorijama SPS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija Srbije u kojoj učestvuju šef diplomatije i još neki ministri, danas putuju u Mosvu, gde će se Vučić u utorak sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Srbiju i Rusiju povezuju zajednički interesi ne samo u sadašnjosti, već i u budućnosti“, poručio je Dačić.

(Mediji)

Share this post: