VUČIĆ ZABRINUO SRBE: SAD će podržati vojsku Kosova, kad tad!

Ne smatram da je Amerika direktno protiv formiranja vojske Kosova, već da ne misli da je pravi trenutak, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je reakcija generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga bila drugačija, i da je po pitanju formiranja kosovske vojske bio oštriji.

„To su nijanse, ali o njima moramo da vodimo računa. On je bio oštriji po tom pitanju i hvala mu na tome“, rekao je Vučić za Hepi tv.

Podsećajući da je Stoltenberg rekao da mu je iskreno žao zbog svih žrtava NATO u Srbiji, Vučić je rekao da, bez obzira na to, Srbija ne menja svoj odnos prema toj vojnoj alijansi.

„Ne želimo da budemo deo NATO, to sam rekao i njemu, ali i u sedištu NATO… Srbija je neutralna zemlja. Hoćemo da budemo neutralni, ali dovoljno snažni, i ekonomski i politički i vojno, da više nikome ne pada na pamet da nas ugrozi“, rekao je Vučić.

Uslovljavanje nastavka dijaloga Prištine puštanjem Ramuša Haradinaja nas dovodi u tešku poziciju, jer moramo da vodimo žestoku diplomatsku borbu, ističe on.

„Da bismo zaštitili srpsko življe moramo da se ponašamo ozbiljnije i odgovornije nego u martu 2004. ili pri proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. Srbija mora da bude mnogo ekonomski i politički snažnija da bi se suprotstavila, pa smo u težoj situaciji nego tada“, rekao je Vučić.

Vučić je pričao i o tome da će se sutra sastati sa Angelom Merkel, kao i o tome da „svi vide Srbiju kao sledeću članicu EU“.

(Tanjug)

Share this post: