Zagrebački „Jutarnji list: „Bratstvo i jedinstvo u Kraljevu: Srbija i Hrvatska su velike i prijateljske zemlje“

Bratstvo i jedinstvo

Teniska reprezentacija Srbije eliminisala je Hrvatsku u prvom kolu Dejvis kupa ali ono što je ostavilo najsnažniji utisak u celom regionu je više nego prijateljski doček hrvatskih tenisera u Kraljevu.

Aplauz cele hale u Kraljevu nakon intoniranja himne „Lijepa naša“ zapanjio je pozitivno celu hrvatsku javnost a to je postala naslovna vest na gotovo svim štampanim i elektronskim medijima kod naših suseda.

naslov 650x270 HRVATI U ŠOKU PRIZNALI: Bravo Srbi, mi smo prijatelji i ponovo je bratstvo i jedinstvo! (VIDEO/FOTO)

Zagrebački „Jutarnji list“ tako na naslovnoj strani donosi naslov „Bratstvo i jedinstvo u Kraljevu: Srbija i Hrvatska su velike i prijateljske zemlje“ a teniseri ove zemlje ne štede komplimente na račun prijema u Kraljevu:

-Iznenadili su nas. Kad je intonirana naša himna, kad smo predstavljani, nije nam upućen nijedan zvižduk. Zahvalan sam i organizatorima i publici na takvoj dobrodošlici, izjavio je za Jutarnji list teniski reprezentativac Mate Delić.

I komentari posetilaca na portalu jutarnji.hr su više nego pozitivni a mnogi odaju otvoreno priznanje srpskoj publici i narodu:

komentari HRVATI U ŠOKU PRIZNALI: Bravo Srbi, mi smo prijatelji i ponovo je bratstvo i jedinstvo! (VIDEO/FOTO)

-Naši huligančići se mogu ugledat na ovakav nastup srpskih navijača!!!svaka čast !!, Daj Bože da pljesak zameni zvižduke na ovim sumornim prostorima-valjda će doći ljudima iz d…….. u glavu…da svima bude bolje, -Pa dosta je bilo mržnje. Nadam se daje kraj tome, -Bravo za Kraljevo i za Srbiju. Hrvati kao opevani kulturni narod moraju ići na kratki kurs poštivanja u Kraljevo.., samo su neki od komentara na sajtu Jutarnjeg lista.

Share this post: