ZAHUKTAVA SE KAMPANJA UOČI VANREDNIH LOKALNIH IZBORA: Aca Lukas i ministri na turneji!

Zahuktava se kampanja uoči vanrednih lokalnih izbora u Negotinu i Kostolcu. U Krajini 17. decembra očekuju i dolazak predsednika Aleksandra Vučića.

Kako pišu „Novosti“, ministri su počeli učestalo da posećuju Kostolac, Mionicu, Preševo i Pećince jer se u tim mestima 24. decembra odrfžavaju lokalni izbori. Zakazani su i koncerti pevača Ace Lukaca.

Među Negotincima se, tako, prvi obreo ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, koji je posetio Udruženje pčelara, manifestaciju „Dani jabuke“ u Karbulovu, plantažu lešnika porodice Vladejić na Kusjaku, koja pod ovom kulturom ima 18 hektara, te pimnice u Rogljevu.

S druge strane, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je bio u dve najstarije škole iz ovog dela istočne Srbije – Negotinskoj gimnaziji i OŠ „Vuk Karadžić“ – a uskoro se očekuje da ponovo dođe i u ovdašnju poljoprivrednu školu „Rajko Bosnić“ i govori o dualnom obrazovanju.

Aktivan je bio i državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport Predrag Peruničić koji je OŠ „Branko Radičević“ – koja je pre dve godine konačno dobila fiskulturnu salu – doneo 60 lopti za razne sportove.

I ostali sugrađani će dobiti poklon, ali od Ace Lukasa, koji će 12. decembra od 20 sati na centralnom gradskom trgu održati koncert – dva dana posle nastupa u Mionici, navode „Novosti“.

Za kraj kampanje, 17. decembra od 17 sati u ovdašnjoj hali sportova je zakazana tribina pod nazivom „Dođite da razgovaramo o budućnosti vašeg mesta“, a najavljen je dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Negotinci će, inače, 24. decembra – zasad – birati između tri liste, jer se čeka proglašenje četvrte koja u zakonskom roku mora da dostavi traženu dokumentaciju.

Prva na listiću će biti koalicija SNS-SPS koja i jedina ima kompletnu listu sa 45 kandidata za odbornike.

Druga je lista pod imenom „DS – prim. dr Miomir Petković“ sa 30, a treća Ujedinjena seljačka stranka sa 15 kandidata.

Četvrta bi trebalo da bude lista grupe građana nazvana „Negotin bez korupcije“, takođe sa 15 kandidata među kojima su viđeniji članovi Dveri, Dosta je bilo, DSS i Narodne radikalne stranke.

Tamošnji radikali, međutim, pozivaju na bojkot jer su, po svemu sudeći, propali dogovori da i oni budu na ovom spisku, ističu „Novosti“.

(Večernje novosti)

Share this post: