ZAHUKTAVA SE! Košarkaška legenda kandidat za predsednika Srbije !?

Optužbe

foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Uticajne strane zemlje ne odustaju od mešanja u izbornu trku u Srbiji. Traži se kandidat koji bi mogao da stane na crtu aktuelnom premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, ali je problem što niko od kandidata koji su do sada pominjani ne može da spreči lidera SNS-a da pobedi već u prvom krugu predsedničkih izbora ukoliko odluči da se kandiduje.

Zato pojedine diplomate zapadnih zemalja traže opšteprihvaćenu ličnost, a među nekoliko kandidata se izdvojio naš proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga, za koga se zna da je i dalje vrlo popularan u našem narodu.

– Stranci su svesni da malo ko van beogradskog „Kruga dvojke“ zna za Sašu Jankovića. Oni nemaju poverenja ni u Vuka Jeremića, za koga postoje informacije da šuruje sa Rusima, a ni dobar deo opozicije ga ne želi. Zato se traži kandidat iznenađenja, koji je do sada neukaljan i koji bi mogao da povuče glasove – kaže dobro obavešteni izvor lista „Alo“.

Prema njegovim rečima, razrađene su i smernice kako čoveka koji je ceo život posvetio sportu privoleti politici, ali su se u ovom poslu pojavile i nepredviđene prepreke.

– Diplomate su obavile razgovor sa pojedinim liderima opozicionih stranaka, ali su kod njih naišli na začuđujuće hladan prijem. Oni zbog lične sujete ne žele da im hleb otima neko ko nije iz njihove branše.

Oni ni među sobom ne mogu da se dogovore ko bi bio najbolji kandidat, a kamoli da to primamljivo mesto ustupe nekome sa strane. Zato je ceo ovaj posao zapeo već na prvom koraku – tvrdi izvor lista.

Međutim, još nije poznato da li je do Dejana Bodiroge stigla ponuda da uđe u predsedničku trku, niti kako on na sve to gleda i da li bi takvu ponudu prihvatio.

Oni koji ga poznaju tvrde da ne spada baš u ljude kojima bi bavljenje politikom bilo najveći izazov u životu, ali isto tako smatraju da to ne bi bilo ni nemoguće.

– Ako pogledate ko je sve bio predsednik SAD, od glumca Ronalda Regana do biznismena Donalda Trampa, koji se u kampanji ponašao kao slon u staklarskoj radnji, onda ništa nije nemoguće.

Bodiroga trenutno živi na relaciji Srbija-Italija i poslednjih godina je okrenut biznisu.

Njegova firma EVG bavi se proizvodnjom pametnih električnih brojila, njihovom kontrolom i sertifikovanjem i prošle godine je zajedno sa jednom francuskom firmom pobedila na tenderu Elektroprivrede Srbije za nabavku 250.000 brojila i IT opreme.

Tokom leta već više od decenije u Trebinju organizuje svoj košarkaški kamp, a veliki je prijatelj sa vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem.

Bodiroga bez komentara

Povodom ovih informacija, list „Alo“ je u nedelju pokušao da stupi u kontakt s Bodirogom. On, međutim, nije odgovarao na poruke, poslate na redakciji poznat broj telefona čuvenog asa.

Navijači već glasali za Dejana

Govoreći o mogućnosti da se Bodiroga zaista kandiduje na izborima, izvor podseća da je posle svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. bilo povika: „Bodirogu za predsednika.“

– Ruku na srce, slično se skandiralo i Vladi Divcu, a setite se samo koliko je puta posle osvojenih medalja iz grla miliona Srba odzvanjala pesma: „Mi imamo jednog boga, ime mu je Dejan Bodiroga“ – zaključuje izvor lista „Alo!“.

(Alo)

Share this post: