Zamenik tužioca u Vranju snimljen kako krade mesni narezak, čips, kese za smeće…

Market Jabuka

Jovica Jović, zamenik Osnovnog javnog tužioca u Vranju, uhvaćen je u krađi u marketu „Jabuka“, u Vladičinom Hanu.

Pregledom sigurnosnih kamera utvrđeno je da je tužilac mesecima dolazio u prodavnicu i krao različitu robu, ali uglavnom prehrambene proizvode.

O slučaju su obavešteni policija i tužilaštvo, a nakon utvrđivanja svih okolnosti, biće doneta odluka o tome kakve će mere biti preduzete protiv Jovića.

– Radnici marketa su nekoliko puta primetili da tužilac krade robu. Međutim, nisu ga prijavljivali zbog njegove funkcije. Ipak, kako je nastavljao da krade, zaposleni su o svemu obavestili vlasnika radnje, koji je pozvao policiju – kaže izvor Kurira iz istrage.

Pregledom snimaka s kamera utvrđeno je da je Jović odnosio najrazličitiju robu, a utvrđeno je da je krao i po drugim prodavnicama u Vladičinom Hanu.

– Odnosio je sve i svašta, mesni narezak, Pavlovićevu mast, čips, kese za smeće, pa čak i uloške za hemijske olovke – kaže naš sagovornik.

Snežana Stamenković, v. d. višeg tužioca u Vranju, rekla je za Kurir da je vlasnik marketa podneo krivičnu prijavu protiv Jovića i da je dokumentacija o tom slučaju prosleđena Apelacionom, pa Republičkom tužilaštvu.

– Prosleđen je CD sa video-zapisom iz marketa, kao i službene beleške. Za kratko vreme koliko sam na funkciji nije bilo primedbi na Jovićev rad i postupanje. Zatečena sam ovim slučajem – rekla je Stamenkovićeva.

Kako saznajemo, Jović nije bio izabran za tužioca 2011. godine, a Državno veće tužilaca tad je ocenilo da je loše rukovodio tužilaštvom, zbog čega je ono loše predstavljeno u javnosti.

– Zaposleni u tužilaštvu, policajci i građani podneli su više pritužbi protiv Jovića. Uglavnom ih je zvao s mobilnog i fiksnog telefona, govorio nepristojne i vulgarne reči, pa i pretio. Zbog njegovog ponašanja saradnja sa sudom i policijom bila je na veoma niskom nivou – saopštilo je tad Veće tužilaca.

Marjan Milošević, vlasnik marketa, kaže da se šokirao nakon što je s policajcima nekoliko puta pregledao snimke na kojima se vidi kako tužilac krade robu.

– U cilju dalje istrage u ovom trenutku vam ne mogu ništa reći. Reč je o veoma „osetljivom predmetu‘‘ i sve dodatne podatke možete dobiti u policiji i tužilaštvu – rekao je Milošević

– ukoliko se utvrdi da je tužilac Jović ukrao robu u vrednosti manjoj od 5.000 dinara, protiv njega će biti podneta privatna tužba, dok će ga tužilaštvo goniti disciplinski

– ako se utvrdi da je vrednost ukradene robe veća od 5.000 dinara, tužilac će biti krivično gonjen, a preti mu i razrešenje s funkcije

(Kurir)

Share this post: