ZAR JE DOTLE DOŠLO: Tramp oduzima deviznu imovinu ruskih oligarha i zvaničnika!

Ruski medijski analitičar Juri Krupnov tvrdi da će američki predsednik Donald Tramp započeti oduzimanje devizne imovine ruskim oligarsima 2. febuara naredne godine.

– Već 2. februara sledeće godine, šest nedelja pre predsedničkih izbora u Rusiji, SAD će započeti demonstracionu eksproprijaciju bogatstva skrivenog u inostranstvu od strane naših oligarha i zvaničnika.

Suma je značajna. Prema nekim procenama, od 1 do 2 milijarde dolara – tvrdi Kruponov.

Na pitanje odakle mu tačan datum i da li je njegov izvor CIA, Krupnov kaže:

– Pa, vrlo je lako izračunati. Ne morate da budete CIA. Setite se, 2. avgusta, Tramp je potpisao američki zakon „o borbi protiv protivnika Amerike putem sankcija“?

Prema ovom zakonu, državni sekretar, odeljenje Trezora SAD, šef Nacionalne obaveštajne službe imaju 180 dana da podnesu izveštaj Kongresu o najvećim ruskim privrednika koji su u vezi s Kremljom, ukazujući na veličinu i izvore njihovih prihoda, informacije o porodičnim sredstvima (uključujući žene, braću i sestre, roditelje i decu), kao i informacije o njihovim poslovnim kontaktima sa stranim kompanijama.

Krajnji rok za podnošenje izveštaja ističe 2. februara.

Njegovo objavljivanje će sigurno dati zeleno svetlo za početak „lova na blago“ skriveno u ofšor kompanijama ruskih vlasnika. Sve je jednostavno i jasno.

U skladu sa zakonom. Inače, zašto pripremati izveštaj?

Krupnov kaže da će se Kongres pobrinuti da Tramp ne „zaboravi“ da to učini.

– Kongres prati rad predsednika.

Još krajem septembra, dva poznata senatora rusofoba – republkanac Džon Makkein i demokrata Ben Kardin javno su apelovali na Trampa sa zahtevom da počne u punoj snazi da sprovodi nove sankcije 2. avgusta.

I tada je američki predsednik hitno postavio kustose za anti-ruske sankcije. Verujte da će ga podsetiti i ovog puta – završava Krupnov.

(Mediji)

Share this post: