ZAVERA PROTIV TRAMPA — HILARI NA ČELO SAD: Trampova pobeda ugrožena, Americi preti HAOS!

donald_tramp_hilari_clinton

Deset predsedničkih elektora, koji bi 19. decembra trebalo da glasaju za Donalda Trampa kao novog predsednika SAD, zatražili su izveštaj američkih obaveštajnih službi o svim istragama koje povezuju Trampa s Rusijom.

Devet demokrata i jedan republikanac poslali su otvoreno pismo šefu obaveštajne zajednice Džejmsu Klaperu, u kojem zahtevaju relevantne informacije pre datuma kada će morati da glasaju za predsednika.

„Želimo da čujemo od obaveštajne zajednice da li postoje otvorene istrage o vezama između Donalda Trampa, njegove kampanje ili saradnika i mešanja ruskih vlasti u američke izbore, koliko su opsežne te istrage, koliko su daleko dosegle, ko je bio uklјučen u njih“, navodi se u saopštenju.

Tražimo i izveštaj o svemu što je otkriveno, jer se radi o pitanju koje utiče na klјučne faktore u našem razmišlјanju da li Tramp može da bude predsednik SAD.

Ovo pismo poslato je dan nakon što su dva demokratska kongresmena predložila elektorskom skupu da razmisli o blokiranju izbora Trampa za predsednika.

Ukupno 538 elektora sastaće se 19. decembra u glavnim gradovima svojih saveznih država i podneti službene glasove za predsednika.

Tramp je osvojio većinu glasova u državama koje daju 306 elektora, dok je Hilari Klinton osvojila većinu u državama koje daju 232 elektora.

Političari koji pokušavaju da zaustave izbor Donalda Trampa pokušavaju da nagovore najmanje 37 republikanskih elektora da okrenu leđa Trampu, što bi zaustavilo njegov odabir i prepustilo konačnu odluku Kongresu.

(Rts/Jutarnji.list)

Share this post: