ZAVRŠENE HITNE KONSULTACIJE: Evo šta je odlučeno…

Hitne konsultacije koje je sazvao predsednik Aleksandar Vučić nakon saopštenja Evropske komisije u kojem se kaže da se ne može porediti Katalonija i Kosovo završene su.

Konsultacijama su prisustvovali svi  članovi vlade, premijerka Ana Brnabić, kao i predstavnici obaveštajnih i bezbednosnih agencija.

Zaključke je novinarima prenela premijerka Ana Brnabić.

– Jako nas je iznenadio stav Evropske komisije i sve ono što je govorio portparol. Hteli smo da vidimo kako da reagujemo u smislu šta sve dalje treba da pitamo Komisiju – rekla je Brnabić novinarima posle konsultacija državnog vrha kod predsednika Srbije.

– Među pitanjima će biti i da li međunarodno pravo važi za EU ili postoji neko drugo međunarodno pravo koje važi za sve ostale države koje nisu članice EU- rekla je premijerka.

– Ja putujem u Brisel u ranije dogovorenu posetu, 10. i 11. oktobra i svakako ću tada odneti naše pismo i svakako će ovo biti jedna od tema – rekla je predsednica vlade.

Brnabić je navela da će pismo biti prosleđeno i svim državama koje nisu priznale tzv. državu Kosovo, da im se zahvalimo i damo na znanje koliko je važno što nisu to učinili i koliko su bili u pravu kada su branili i verovali u međunarodno pravo.

Ona je rekla da će pismo biti poslato i onima koji su priznali Kosovo, kako bi im se postavila ista pitanja, „a možda oni imaju neke odgovore za Srbiju“.

Na sastanku su učestvovali i ministri vlade, te direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Kurir.rs)

Share this post: