Agonija porodice otetog Srbina: Bojim se da će mi ID zaklati oca!

ISIS terorista sirija isil noz

Porodica Jovice Stepića, službenika srpske ambasade u Libiji koji je otet u gradu Sabrata zajedno sa koleginicom Slađanom Stanković, živi u paničnom strahu da će ga otmičari ubiti.

Jovičina ćerka Olivera čula je da su Sabratu, mesto u kojem je njen otac zatočen, osvojili džihadisti Islamske države i plaši se da će ga oni surovo likvidirati ako je zaista pao u njihove ruke.

Porodica nema nikakve informacije o Stepiću i živi u strahu da će mu džihadisti odseći glavu, kao i mnogim drugim strancima pre toga. Olivera Stepić apeluje na srpske vlasti da izbave njenog oca ili da barem saznaju da li je živ.

– Niko nas nije pozvao da nam kaže šta je sa njim, sve smo saznali iz medija. Znam šta taj IS radi po svetu i iskreno sam u strahu da će mi ubiti oca, onako surovo kako smo gledali njihova ubistva na snimcima.

Nada mi još nije umrla, ali kako dani prolaze, sve više se bojim da ga nikada više neću videti. Molim sve nadležne organe da pomognu koliko mogu i oslobode mog tatu pošto u celoj ovoj priči on nimalo nije kriv – rekla je Jovičina ćerka Olivera za Informer.

Sa Oliverom se slaže i Jovičin brat Dragan Mišić, koji poručuje da bi bilo pošteno da se porodici kaže kako je on i kada će se vratiti svojoj kući.

O sudbini Jovice Stepića i Slađane Stanković nedeljama se ništa ne zna

O sudbini Jovice Stepića i Slađane Stanković, koji su oteti još 8. novembra, nedeljama se ništa ne zna. Poznato je samo da su Sabratu, grad u kojem su zatočeni, osvojili borci IS i da ga u potpunosti kontrolišu.

Niko od srpskih zvaničnika ne zna da li su dvoje naših državljana pali u ruke zloglasnih džihadista ili su se povukli zajedno sa otmičarima.

(Srbija Danas)

Share this post: