Amerikanci do sada dali najbolju ponudu za kupovinu Srpskog Telekoma

telekom srbija

Po svemu sudeći Srbija će prodati Telekom Srbije po još većoj ceni od planirane. Kako se saznaje, od šest prispelih ponuda za kupovinu srpskog telekomunikacionog giganta najbolja glasi na oko – 1,47 milijardi evra (milijardu i četristosedamdeset miliona evra).

– Šest prispelih ponuda tu kupovinu Telekoma Srbije se ne razlikuju umnogome, ali je jedna od njih premašila cifru od očekivanih 1,4 milijarde evra, koliko je Vlada Srbije očekivala da dobije za prodaju, otkriva dobro obavešteni izvor Telegrafa, i dodaje:

– Najveću cifru ponudio je američki fond „Colbeck Capital Management“, za kupovinu većinskog paketa Telekoma. Ponuđena cifra ovog fonda je oko milijardu i četristosedamdeset miliona evra.

Iza njih su se našli sledeći ponuđači: Fond „Mid Europa Partners“, konzorcijum „Apollo Global Management – Slovenački Telekom“, potom „Advent International“, ruski „Mobile TeleSystems (MTS)“ i „Novator Partners“.

Vlada Srbije u više navrata izjavila da će „Telekom Srbija“ biti prodat samo ukoliko se za tu kompaniju dobije povoljna cena, a da se u suprotnom, to neće dogoditi.

(Telegraf)

Share this post: