BRITANCI PROMENILI PLOČU: „Pogledajte, Rusi su se vratili, ruski nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ je impresivan!“(VIDEO)

admiral-kuznjecov-rusija-nosac-avion-su-35

Jedini ruski nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ ostavlja jak utisak, bez obzira na svoje godine, a britanska vojska nema ni takvog.

Ruska flota koja je prošla kroz kanal Lamanš „priredila je otvorenu demonstraciju moći“, smatra Dejvid Bouden, dopisnik ove televizije.

Stari brod iz sovjetske ere „Admiral Kuznjecov“, renoviran prošle godine, ostavlja snažan utisak.
– Ruski brodovi, bez obzira na godinu proizvodnje, izgledaju impresivno.
Oni imaju značajnu vatrenu moć koju su u stanju da primene – smatra vojni ekspert za pomorska pitanja Nik Čajlds.
Mediji prenose da je britanska Kraljevska flota poslala dva svoja broda da prate rusku flotu i da će za obe strane ova pomorska „konfrontacija“ biti od koristi.
Ako su ključni neprijatelji zapadnih vojski teroristi ID sa njihovim pikapovima, zašto onda trošiti novac na nuklearne podmornice i skupe vojnopomorske objekte – dugo se verovalo na Zapadu.

Sada svi govore: „Pogledajte, Rusi su se vratili, a to znači da moramo izdvojiti nove svote“, komentarišu vojni analitičari.

Ukoliko se borbena grupa nastavi kretati sličnom brzinom, mogla bi ove sedmice da stigne na odredište u Sredozemno more i bude spremna, ako bude bilo potrebno, da pojača vatrenu moć Rusije u Siriji.

(Srna)

Share this post: