BRITANSKI OFICIR TVRDI DA NATO NE MOŽE PROTIV RUSA: Alijansa nije u stanju da ratuje s takvom silom! (VIDEO)

general Ričard Berons

general Ričard Berons

Nakon završetka Hladnog rata zemlje NATO-a su navikle na povoljne uslove i sada vojska alijanse jednostavno nije u stanju da se bori sa takvim protivnikom kao što je Rusija, izjavio je bivši komandant ujedinjenih Oružanih snaga Velike Britanije Ričard Berons u intervjuu Bi-Bi-Siju.

Berons je naveo da je za cilj koji je postavilo Ministarstvo odbrane — da za dve godine dovedu Oružane snage u stanje spremnosti za rat sa takvom zemljom kao što je Rusija — biti potrebni „veliki intenzivni organizaciono-planski radovi i povećanje odbrambene snage“.

Po njegovim rečima, u ovom slučaju dovoljno je pogledati na stanje u NATO-u, koji se nalazi u potpunoj demobilizaciji. „Alijansa nije u stanju visoke borbene gotovosti.

U svakom slučaju, velika odbrambena snaga NATO-a nije ne može da se bori protiv onog što Rusija može pokazati“, izjavio je general.

Berons je naveo da kada nema osećaja pretnje od Rusije, vlasti troše budžetska sredstva u druge svrhe.

Po njegovim mišljenju, to nije najbolji plan za budućnost.

„Da li možemo garantovati da će budućnost biti povoljna kao nedavna prošlost? Ako ne, onda treba uraditi nešto drugo, napraviti neki drugi izbor“, zaključio je general.

(Agencije)

Share this post: