BRUKA UKRAJINSKE ARMIJE: Vojnici u direktnom prenosu izdali vojnu tajnu (VIDEO)

Oboren helikopter

Ukrajinski novinari koji su pratili poslednja 2 dana krvave sukobe na Svetlodarskoj dugi i hvalili uspehe ukrajinske vojske odali su vojnu tajnu, navodi se u izveštaju ukrajinskog TV kanala TSN.

Ukrajinska strana je pokušavala svu odgovornost za eskalaciju sukoba na Svetlodarskoj dugi (okolina Debaljceva) da prebaci na Narodnu miliciju LNR.

Komanda ukrajinske vojske je saopštila da su kao rezultat kontraofanzive ukrajinske snage uspele da ovladaju pozicijama koje je do tad držala Narodna milicija LNR.

Međutim ukrajinski vojnici koji su učestvovali u napadima saopštili su da su oni prvi krenuli u napad jer su mislili da će Narodna milicija da krene u ofanzivu.

U stvari ispalo je da su ukrajinski novinari hvaleći uspehe ukrajinske vojske odali vojnu tajnu.

Ispostavilo se da su ukrajinske snage prve započele napad što se nikako ne uklapa u Sporazum iz Minska i izjave ukrajinskog predsednika Petra Porošenka o mirnim namerama Kijeva.

Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana 14 puta napadale pozicije Narodne milicije.

Iz pravca naselja Luganskoe dva puta su otvorili minobacačku vatru na selo Kalinovo, a iz pravca Svetlodarska evidentiran je i artiljerijski napad na ovo naselje.

Takođe su napadali i naselje Lozovoe i Nižne Lozovoe.

Pogledajte video:

Pogledajte video:

(srb.news-front.info)

Share this post: