CEO BALKAN BRUJI: Ovaj čovek će zameniti Mila Đukanovića!

Duško Marković

Duško Marković

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, kandidat za premijera Crne Gore, ispred vladajućeg DPS-a biće Duško Marković.

Široj javnosti postao je poznat kada je 2005. godine imenovan za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, iako je s početka 1990-ih obavljao najviše funkcije u Vladi Crne Gore.

Marković je rođen 6. jula 1958. u Mojkovcu. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, 1983. godine, posle čega se zaposlio u pravnoj službi Rudnika “Brskovo”, u Mojkovcu.

Godine 1986. imenovan je za sekretara Skupštine Opštine Mojkovac, a na ovoj funkciji bio je do 1989. godine, kada je postao predsednik Skupštine Opštine Mojkovac.

Od 1991. do 1998. bio je generalni sekretar Vlade Crne Gore, a do 1998. takođe i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Od tada, do 2005. godine obavljao je funkciju pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za službu Državne bezbednosti.

Od 2005. do 2010. bio je direktor Agencije za nacionalnu bezbednost, a 2010. je imenovan za ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore.

Od tada je bio potpredsednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku i ministar pravde, a od marta 2012. i ministar za ljudska i manjinska prava.

Tokom predizborne kampanje Marković se zalagao da na listi budu zastupljeni i mladi i žene, i da se mora uvažavati realnost.

„Od Crne Gore smo stvorili atraktivnu investicionu destinaciju, a GDP je porastao za tri odsto.

Počeli smo mnoge kapitalne projekte, a u programu smo naveli podatke koje preporučuju da građani glasaju za nas na izborima“, poručio je tada Marković.

(kurir.rs)

Share this post: