Ćerka Cileta Marinkovića sledećeg vikenda postaje PRINCEZA!

Sledećeg vikenda Danica, ćerka našeg poznatog slikara Cileta Marinkovića će se udati za Filipa Karađorđevića (35),drugorođenog sina princa Aleksandra II.

Danica je kao i otac slikarka. Filip je živeo u Virdžiniji do 1984. godine. Posle toga je prešao u London, gde se školovao.

Danica je u svetu umetnosti poznata pod pseudonimom Dana Maar. Školovala se u Parizu, a studirala je slikarstvo i slavistiku. U Evropi, ali i kod nas je prepoznatljiva po kolažima koje često pravi u ateljeu svog oca.

Kako je princ osvojio?

– Obrazovanost, radoznalost, šarm, smisao za humor, sloboda duha samo su neke od Filipovih osobina kojima me osvaja iz dana u dan.

Putovanja i neiscrpni razgovori donose zanimljivost, dinamiku i kreativnu energiju koje su deo našeg života. Pozitivizam i optimizam su nas spojili i postali ključ uspeha naše veze – rekla je za „Gloriju“.

Kako je rekla, na jednom zajedničkom putovanju poklonila je Filipu jedan svoj rad koji ga je ostavio bez daha.

Gosti na venčanju bi mogli da budu i britanski princ Čarls ili njegov sin, princ Hari, švedski kralj Gustav, ili njegova ćerka naslednica, princeza Viktorija.

Na venčanje stiže tri stotine zvanica iz zemlje i sveta. Među njima će biti državnici, političari, prijatelji dve porodice, ali i rođaci i prijatelji iz kraljevskih kuća Grčke, Španije, Velike Britanije, Švedske, Danske.

Očekuje se i prinčeva majka, princeza i vojvotkinja Marija da Glorija od Orleansa i Bragance sa svoje dve ćerke, mladim vojvotkinjama iz drugog braka sa vojvodom Ignasijom.

Detinjstvo mlade slikarke, buduće princeze je bilo obeleženo kreativnošću oca.

– Sve je bilo ispunjeno bojama, kreativnošću, imali smo dinamičan život na relaciji Beograd-Pariz.

Mislim da je moj otac Cile bio preteča muškaraca koji su ostajali kod kuće sa svojom decom dok je majka odlazila na posao, u Privrednu komoru Srbije.

Nas dvoje smo uvek bili zajedno, kuvali smo, igrali se, crtali. Kada bismo pričali, recimo o pticama, otac bi mi nacrtao pticu i na taj način je razvijao moju maštu i kreativnost.

Tada sam počela da crtam, ali i da pravim kolaže koji su i danas način mog izražavanja kao umetnika – rekla je Danica za Hello.

(Noizz.rs)

Share this post: