ČOVIĆ, INAČE I PREDSEDNIK HDZ-a BiH, ŠOKIRAO HRVATSKU USRED ZAGREBA: Dodik je pošten i dosledan a Vučić je druga dimenzija od onog ranije! (VIDEO)

Dragan Čović, predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik HDZ BiH, u emisiji Hrvatske televizije „Nedeljom u dva“ pohvalio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Na konstataciju voditelja Aleksandra Stankovića da bi neki mogli da mu zamere to što ima dobre odnose s Vučićem, Čović je rekao:

– Predsednik Vučić se pokazao kao nesporan lider. Danas može jednako da otvara vrata u Briselu, SAD, Rusiji. To je druga dimenzija Vučića.

Nametnuo se svojim tehnikama, verovatno kao neko ko predvodi dosta uspešno i može da otvara vrata koja drugi ne mogu.

Stanković ga je potom pitao šta kaže na primedbe običnih ljudi koji Vučića smatraju velikosrbinom koji je to ponašanje pokazao tokom rata, Čović je kazao:

– A kako se razgovaralo 1992, 1995, 1996?

Ja u BiH moram da razgovaram sa Srbima i Bošnjacima političarima… Razgovarao bih sa svakim živim na ovom svetu sa kim treba nešto da se radi.

Čović se pozitivno izrazio i o Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske.

– Uprkos njegovim gafovima, nikad nije izneverio dogovore koje smo napravili, što je posebno džentlmenski s njegove strane kad je u pitanju politika. 

Ja to cenim i nastaviću negovati dobre odnose – kaže Čović, koji dodaje da u BiH on čuva hrvatske interese.

(Mediji)

Share this post: