DA LI ĆE OVO RASVETLITI SLUČAJ „GARDISTI“: Nakon 12 godina isplivao KLjUČNI detalј!

gardisti-ubistvo

Komisija je u poslednjih nekoliko dana razjasnila da su vojnici na redovnom odsluženju roka ubijeni, što je potvrđeno i 3D tehnikom forenzičke analize.

U istrazi koja se vodi zbog ubistva gardista Dragana Jakovlјevića i Dražena Milovanovića u krugu tajnog vojnog objekta „Karaš“ na Topčideru posle 12 godina došlo se do saznanja da je postojao svedok likvidacije!

Komisija je u poslednjih nekoliko dana razjasnila da su vojnici na redovnom odsluženju roka ubijeni, što je potvrđeno i 3D tehnikom forenzičke analize.

Kako piše Srpski telegraf, utvrđeno je da je tog 5. oktobra 2004. ispred kasarne viđen pikap.

– Ova komisija je dosta ozbilјnije pristupila slučaju da bi se konačno utvrdilo ko je ubio dvojicu mladića i zbog čega. Pregledani su snimci sigurnosnih kamera s okolnih civilnih objekata, a došlo se i do izjava koje su pojedini očevici dali na saslušanju – priča izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, na snimcima se vidi pikap koji velikom brzinom dolazi do kasarne nekoliko minuta pre dvostrukog ubistva.

– Vozilo se udalјilo vrlo brzo posle zločina. Pretpostavlјa se da je vozač video likvidaciju i da njegov iskaz može biti od velike koristi u rasvetlјavanju slučaja „gardisti“.

On je taj koji sigurno zna šta se tačno dogodilo na Topčideru. Nekoliko svedoka zapamtilo je i prva tri broja s registraskih tablica, a takođe su se složili i oko boje pikapa. Niko punih 12 godina nije se bavio tim vozilom , iz njima poznatih razloga, iako može da bude od velike koristi.

Kako dodaje, zbog svega toga postoji sumnja da je neko ometao istragu i namerno navodio na pogrešnu stranu.

– Za sada je utvrđeno da je pet osoba učestvovalo u opstrukciji, ali se njihova imena neće otkrivati dok se istraga ne privede kraju – kaže izvor.

Advokat porodice ubijenih Predrag Savić kaže da se za poslednjih pet dana više uradilo nego za poslednjih 12 godina.

– Do sada su na slučaju radili činovnici i priučeni radnici, sada rade profesionalci. Mi kao zastupnici porodice imamo puno poverenje u rad komisije i izlazićemo samo sa zvaničnim informacijama.

Samo mogu da kažem da je sramotno to što pojedinci zarad političke predstave predstavlјaju poziv u predistražnom postupku kao

(Srbija Danas/Srpski telegraf)

Share this post: