Da li je Novak otkrio zašto je Arena poluprazna na utakmicama Zvezde u Evroligi?

Evroliga

foto: Printscreen

Sukob Delija i uprave KK Crvena zvezda razlog je što se Evroliga ove sezone igra u polupraznoj Areni.

Ovo je delimično otkrio Novak Đoković tokom posete utakmici sa CSKA (59:85), a da je naš najbolji teniser dobro obavešten, govori i izvor Kurira blizak klubu s Malog Kalemegdana.

– Krivo mi je što ne vidim punu Arenu, jer sam je takvu zapamtio prošli put. To je neki standard kad Zvezda igra evroligaške utakmice, pa i Partizan, uvek bude izvanredna atmosfera. Ne znam zašto je Arena poluprazna, neki kažu da je razlog svađa Delija s klubom, neki kažu nešto drugo. Za mene je jedinstven događaj kad gledam Zvezdu. Ceo život navijam za Zvezdu – rekao je Novak Đoković za Kurir na poluvremenu meča s ruskim prvakom.

A šta je prava pozadina sukoba navijača i Zvezde? Neki kažu – politička igra, neki – svađa oko para, a neki da je ipak samo došlo do zasićenja zvezdaša. Šta god, jedno je sigurno – Crvena zvezda je pre dve sezone oborila rekorder po broju gledalaca u Areni (24.232), a sada igra u proseku sa 9.000 gledalaca.

– U pitanju je sukob viđenijih „delija“ i Nebojše Čovića, koji datira od septembra, kad su imali sastanak. Tada je došlo do mimoilaženja mišljenja i kako sada stvari stoje, nema naznaka da će doći do pomirenja – istakao je izvor Kurira blizak klubu koji je želeo da ostane anoniman.

Ipak, u Zvezdi tvrde da nema sukoba s navijačima.

S obzirom na to da se mečevi Crvene zvezde igraju u polupraznoj Areni, a da su crveno-beli pobedili čak i veliku Barselonu u hali „Aleksandar Nikolić“, zvezdaši se s pravom pitaju zašto se Evroliga ne vrati u čuveni Pionir.

Odgovor je jasan – čelnici Evrolige insistiraju da se igra u najvećoj dvorani na Balkanu, jer će se sledeće godine upravo u Areni održati fajnal-for ovog takmičenja.

(Kurir.rs)

Share this post: