DONETA ODLUKA! Ovo su školske uniforme! Na granici degutantnog i bolesnog! Deca će nam izgledati kao političari!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je da je uvođenje đačkih uniformi „uvođenje reda u školama“.

Šarčević je tokom posete Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vrčinu, u kojoj je uvedena unificirana školska odeća, kazao da đačke uniforme smanjuju uticaj socijalnih razlika na ponašanje dece i razvijaju kolektivni duh i osećaj pripadnosti školi.

„To je prvi korak da decu motivišemo da se takmiče u znanjima i talentima, a ne modi i statusu.

U školi svi moraju da se ponašaju pristojno i poštuju instituciju koja je osim obrazovne i vaspitna“, kazao je Šarčević a prenelo Ministarstvo prosvete.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da Grad Beograd, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, može obezbediti određeni iznos kao pomoć roditeljima koji nisu u stanju da kupe uniforme.

„Uniforme ukidaju socijalne razlike, a roditelji u svakom slučaju kupuju deci odeću, bez obzira da li kupuju školsku ili neku drugu odeću, to je za njih trošak“, rekao je Vesić.

Modna dizajnerka Dragana Ognjenović, koja je na poziv Ministarstva prosvete kreirala i donirala đačke uniforme, kazala je da su one proizedene u kapacitetima srpske tekstilne industrije.

Red se uvodi pristojnim uslovima za nastavnike.

Poštovanjem zakona od strane direktora. Radom prosvetne inspekcije na strani pravde i zakona, a ne veza.

Najvažnije, sistemom koji ima odgovor na sve, a ne da klinci od 13 godina vuku za nos nastavnike, a da oni nemaju adekvatne poluge reagovanja.

(N1)

Share this post: