DVERI: Vlast na republici i lokalu sprovodi legalizovanu korupciju!

Bosko Obradovic Dveri

Bosko Obradovic Dveri

Pokret Dveri je saopštio da slučaj Siniše Malog, koji je dao saglasnost na ugovor o donaciji za Komunalnu policiju, samo je jedan primer u nizu legalizovane korupcije na svim nivoima vlasti.

– Komunalna policija je dobila donaciju od nekoliko firmi, među kojima je i firma koja ima najviše kioska u Beogradu. Siniša Mali je dao saglasnost za sklapanje takvog ugovora i time legalizovao korupciju.

Komunalna policija u svojoj nadležnosti mora da kontroliše kioske za očekivati je da firma donator uživa povlašćeni status- saopštile su danas Dveri.

Pomenuli su i slučaj poklonjenih „Jurinih“ automobila inspekciji Ministarstva rada. Navode da već tri godine ovaj slučaj nije rešen, iako Ministarstvo rada u svojoj nadležnosti predviđa i nadgledanje i proveru poslovanja firme „Jura“.
– Dakle, i više je nego uočljiv sukob interesa i legalizovanje korupcije. Samo da podsetimo da je „Jura“ za svoje fabrike u Srbiji, od države do sada dobila 25 miliona evra subvencija.
Ko je onda tu kome poklanjao automobile kupljenih od kojih para? – smatraju u ovoj stranci.
Dveri su takođe otkrile i kako banke legalno korumpiraju sudove u Srbiji i daju povoljne kredite sudijama koji sude klijentima koji su oštećeni od strane tih istih banaka.
Sve primere PG Dveri predala je premijeru Vučiću prilikom ekspozea, ali i dalje nema odgovora iz Vlade na otkrivene ugovore poslovnih banaka sa sudovima, čije sudije sude po predmetima istih banaka.
– Ovom nizu može da se pridoda i državno-institucionalni slučaj „indirektnog uticaja“ JP PTT „Srbija“ na svoj kontrolni državni organ RATEL, čija se centrala od nedavno nalazi u prostorijama u vlasništvu Pošte u Palmotićevoj br.2. – smatraju u ovoj stranci.

U Skupštini Srbije  Dveri će zahtevati da se propisi koji regulišu ovu oblast dignu na institucionalni nivo i time sprečiti dalje bujanje legalizovane korupcije, jer ima isuviše čestih primera nedorečenosti postojećih propisa.

– Dok Gradonačelnik Beograda ispija šampanjac sa Miroslavom Miškovićem na proslavi Delta Holdinga, podsećamo da je Aleksandar Vučić 2012. na vlast došao upravo sa temom borbe protiv kriminala i korupcije, a realna slika njegove vladavine je potpuno drugačija.

Samo iz ovih primera se vidi da je sistemska korupcija u Srbiji u usponu, da nema nezavisnog sudstva za najbitnije teme, da se za strane firme daju ogromne subvencije, da nema pravosnažnih presuda za kriminalce iz redova bivše vlasti i tajkuna koji su ovu zemlju u proteklih 16 godina upropastili – navode u saopštenju Dveri

(Pravda)

Share this post: