Eksplozija u autobusu kod srpske ambasade u Tunisu, 14 poginulih i 11 povređenih (VIDEO)

eksplozija tunis teroristi napad

U eksploziji u autobusu koji je prevozio pripadnike garde predsednika Tunisa blizu srpske ambasade u prestonici Tunisa poginulo je 14 ljudi, a 11 je povređeno.

Snažna eksplozija dogodila se oko 17h, a među stradalima nema službenika srpske ambasade, rekao je Nikola Lukić, ambasador Srbije u Tunisu za „Večernje novosti“.

Tuniska nacionalna televizija Vatanja je navela da se eksplozija dogodila u Aveniji Muhamed V u centru glavnog grada Tunisa, prenela je agencija AP.

Ambasador Srbije je izjavio da je dobio informaciju da je stradalo 15 ljudi.

„Napad se dogodio na oko dva kilometra od zgrade ambasade, u jednoj od centralnih gradskih ulica, Aveniji Muhamed 5“, naveo je on

Pretpostavlja se da je bomba već bila podmetnuta u autobus koji prevozi pripadnike garde i da je aktivirana daljinskim putem.

U eksploziji u centralnoj aveniji u glavnom gradu Tunisa poginuli su i povređeni pripadnici tuniske predsedničke garde i nije bilo civilnih žrtava, izjavio je Tanjugu ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić.

Ambasador Lukić je napomenuo da je obaveza srpskih državljana koji doputuju u tu zemlju da se, prema uputstvu Ministarstva spoljnih poslova, jave ambasadi, a da javljanja nije ni bilo u protekle dve sedmice.

Prema njegovim rečima, srpski državljani koji su u Tunisu uglavnom su u mešovitim brakovima i stanuju dalje od centra grada.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali Tunis ima problema sa islamistima otkad je 2011. sa vlasti svrgnut diktator Zine el Abidine ben Ali.

U Tunisu su se od početka godine već dogodila dva teroristička napada koji su bili usmereni protiv stranaca, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, .

Prvo je u Nacionalnom muzeju Bardo u martu ubijen 21 turista i jedan policajac, dok je u junu u letovalištu Sus ubijeno 38 turista.

(Tanjug/Večernje novosti)

Share this post: