FRONTOVI GORE: Saudijci nadiru na zapadu i severu, Huti se ne predaju bez borbe, snimci sa prvih linija (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Snage lojalne predsedniku Hadiju, uz podršku saudijskih okupatora, uspele su da probiju linije Huta na granici devernih pokrajina Sada i Al Jauf. Saudijci su objavili da su uništili magacin municije Huta i ubili 15 boraca.

Saudijci su saopštili da su u ovom proboju uspeli da zarobe glavnom komandatna raketnih jedinica Huta, koji je odgovora za ispaljivanje balističkih projektila na Saudijsku arabiju, ali nije saopšten njegov identitet.

Sa druge strane Huti navode da su osvojili Tabat al Kazan oblast i još nekolika pozicija u Mavza distriktu u provinciji Taiz. Oni tvrde da su u borbama uništili dva vozila sudijaca i zarobili jedan raketni lanser.

Na front ka luci Hudeida u zapadnom Jemenu, članovi saudijske koalicije nastavljaju da šalju  pojačanja.

Na front su stigle i jedinice Ujedinjenih arapskih emirata a cilj ofanzive je zauzimanje poslednje luke koja je u rukama Huta.

Nakon zauzimmanja grada Koha napredovanje ja zaustavljeno. Huti su pružili žestok otpor i uništili 5 oklopnih i 12 drugih vozila snaga lojalnih predsedniku Hadiju.

Očekuje se da se borbe inteziviraju narednih dana, cilj Saudijaca i njihovih saveznika je da zauzmu luku Hudeida a na severu da Hute potisnu u njihovo uporište, provinciju Sada.

(Mediji)

Share this post: