HRVATI PRAVE NOVI HAOS: Novi napad na Srbiju, a razlog će vas ŠOKIRATI

hrvatska-avion-mig-21

Nakon „Čokogejta“, Hrvatsku potresa nova afera. Sada je u pitanju srpski đuveč, koji se služi vojnicima hrvatske armije.

Sagovornik portala „24sata.hr“ ne može da se načudi da se od tolikog Jadrana sardine za Hrvatsku vojsku uvoze iz Mađarske, a uz kampanju “Kupujmo hrvatsko” đuveč stiže iz Srbije.

Kaže da razlozi njegovog očaja ne leže u nekom nacionalizmu, nego su sasvim racionalni i zdravorazumski.

– Naše fabrike sardina godinama su propadale. U Hrvatskoj je neobrađeno više od milion hektara zemlјišta, a svake godine takvih je neobrađenih parcela sve više.

Iz Slavonije, bogom dane zemlјe za polјoprivredu, mediji svakodnevno izveštavaju o autobusima punim mladih lјudi koji odlaze u Nemačku jer nemaju posla i nemaju od čega da žive – kaže ovaj vojni zvaničnik.

Konzerve s đuvečom iz Srbije hrvatskoj vojsci prodaje kompanija AIPK, a tu kompaniju vode članovi porodice Marinović, na čelu sa Zoranom Marinovićem, dugogodišnjim preduzetnikom i profesorom matematike i fizike, i njegovom suprugom Želјkom, inače pevačicom duhovne muzike.

Želјka je za svoje albume dobila i Porina za duhovnu muziku, i objavila ih je četiri.

– Ministarstvo obrane Hrvatske propisalo je kakve kalorijske, tehnološke i nutricionističke uslove svaka namirnica ili obrok moraju da zadovolјe.

Međutim, ministarstvo odbrane nema uticaja gde i od koga pružaoci usluga, a među njima je i trgovačko društvo Pleter, nabavlјaju te namirnice  – stoji u odgovoru.

Osim srpskog đuveča i mađarskih sardina, hrvatska vojska može da se počasti i makedonskim ajvarom.

– Hrvatska polјoprivreda je uništena, a uvoz iz Srbije i Makedonije je najkvalitetniji.

Nјihova zemlјišta su ekološki čista, bez pesticida, nemaju GMO hranu i njihove namirnice ulaze u kategoriju zdrave hrane – objašnjavaju u AIPK i nastavlјaju:

Monopol je najveći problem ove države.

Uz to, država štedi i javnom nabavom traže se najjeftinije cene i najkvalitetniji proizvodi, a njih je u toj kategoriji životnih namirnica najlakše naći baš u ove dve zemlјe.

(24sata.hr)

Share this post: