Incident: Kontrolor GSP-a suzavcem isprskao putnika usred autobusa

Incident

foto-ilustracija: pixabay.com

Kontrolor niškog gradskog saobraćajnog preduzeća isprskao je suzavcem putnika s kojim se potukao, a žrtve ovog sukoba bili su i dvadesetak Nišlija koji su putovali istim autobusom!

Nezapamćeni incident dogodio se juče oko 10 časova na autobuskom stajalištu na Trgu kralja Aleksandra, u vozilu koje saobraća na relaciji Njegoševa ulica – Donji Komren. Dvojica kontrolora tražila su pasoš od jedne žene koje nije imala kartu, a putnici su stali u njenu zaštitu. Najglasniji branilac bio je jedan šezdesetogodišnjak.

– To je kontrolora dodatno razbesneo. Skočio je na starijeg čoveka, počela je tuča u kojoj mu se pridružio i njegov kolega. Strašno je bilo gledati, oni su imali po tridesetak godina, a putnik je bio duplo stariji. Kada smo stigli do Trga kralja Aleksandra, čovek je pokušao da izađe iz autobusa, ali ga je vozač uhvatio i dok ga je držao, jedan od kontrolora ga je isprskao suzavcem – pričaju svedoci.

Aktiviranje suzavca izazvalo je paniku u autobusu.

– Osim tog čoveka, kojeg je bilo strašno gledati jer je bio sav natečen, suzavcem je direktno bila pogođena još jedna žena koja mu je bila najbliža. Dejstvo gasa se osetilo u celom autobusu, gušili smo se, oči su nam suzile, kašljali smo i pokušavali da izađemo. Međutim, vozač nije hteo da otvori vrata i to je trajalo bar tri-četiri minuta – dodaje jedan od očevidaca. Zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković potvrdio je da su kontrolori grubo prekoračili ovlašćenja.

Među putnicima i najpoznatiji srpski osuđenik

U istom autobusu zatekao se i najpoznatiji srpski osuđenik Vučko Manojlović (72).

– Čim su se otvorila vrata, pobegao sam glavom bez obzira. Nisam hteo da imam posla ni sa policijom ni sa sudovima, dosta mi ih je za ceo život – komentariše incident Manojlović. On je bio osuđen najpre na smrtnu kaznu, a zatim na 40 godina zbog ubistva javnog tužioca u Leskovcu.

Pre četiri godine pušten je na slobodu posle 33 godine robije.

(Kurir.rs)

Share this post: