IRAN POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK IZRAELU A BOGAMI I DALEKO VEĆIM SILAMA: Tenk budućnosti za ozbiljnu nadmoć ulazi u masovnu proizvodnju! (VIDEO)

Najnoviji iranski tenk danas je pušten u masovnu proizvodnju.

Iran je danas zvanično otkrio poslednje dostignuće svoje vojne industrije – tenk „Karar“, čije je stavljanje u proizvodni pogon ispraćeno u direktnom prenosu iranskih televizija.

„Ovaj tenk može se takmičiti sa svim naprednim tenkovima u svetu u tri najvažnije stvari – preciznosti, pokretljivosti i održavanja i izdržljivosti u borbenim uslovima“, rekao je ministar odbrane Irana Hosein Dehgan na ceremoniji predstavljanja novog iranskog tenka.

Prema njegovim rečima, Karar ne samo da je opremljen elektronskm i optičkom kontrolom paljbe, laserskim uređajima različitih namena, balističkim računarom i ima mogućnost paljbe na pokretne mete i u dnevnim i u noćnim uslovima, već je snabdeven i navođenim raketnim sistemima visoke preciznosti.

Karar bez problema prelazi jame i reke, a može da se kreće i pod vodom, naglasio je Dehgan dodavši da je tenk opremljen i najsavremenijim navigacionim i telekomunikacionim sistemima, te da je otporan na elektronsko ometanje.

Najnoviji iranski tenk opremljen je i aktivnim oklopom otpornim na veći broj protivtenkovskih oruđa.

Prema tvrdnjama iranskih eksperata, najnoviji tenk je „podjednako dobar, ako ne i bolji“ od ruskog T-90, koji se smatra najboljim borbenim tenkom na međunarodnom tržištu.

(Pravda)

Share this post: