ISIS objavio pretnju Putinu, navodnim odsecanjem glave „ruskom špijunu“ (VIDEO)

ISIS terorista sirija isil noz

Pripadnici Islamske države objavili su u sredu snimak na kojem se vidi kako dželat odseca glavu muškarcu koji se, navodno, priključio terorističkoj grupi, ali je bio ruski špijun, preneo je CNN.

Američka televizija prenosi da je ovaj snimak “poruka ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i građanima njegove zemlje”.

Dok muškarac kleči pred njim u narandžastom odelu, njegov dželat poručuje da su vazdušni napadi koje je naredio Putin protiv islamističkih ekstremista učinili “da oni čine pravu stvar” nastavljajući svoju borbu.

Dželat se potom obraća ruskom narodu rečima: “Nećete imati mira ni kod svojih kuća. Pobićemo vaše sinove… Za svakog sina kojeg ste ubili ovde i uništićemo vam domove za svaki dom koji ste ovde uništili”.

Na CNN-u navode da nisu mogli odmah da potvrde autentičnost videa, kao ni tvrdnju ISIS-a da je obezglavljeni čovek ruski špijun, niti su mogli da odmah da dobiju komentar ruskih zvaničnika da li se zaista radi o njihovom građaninu.

Ali, ako je video autentičan, dodaju na američkoj televiziji, on samo širi katalog zverstava koji su emitovali teroristi.

Muškarac na snimku pre pogubljenja predstavlja se kao 23-godišnji Magomed Kasijev iz Groznog u Čečeniji, a potom objašnjava kako je regrutovan i kako je, sa stranim pasošem, uspeo da dođe do Sirije i teritorije sa džihadistima.

– Poleteo sam sa aerodroma u Krasnodaru do Istanbula. U Istanbulu me je sačekala osoba uključena u krijumčarenje ljudi iz Turske u Islamsku državu. Posle provedenih nekoliko dana u njegovom stanu, negde oko 26. avgusta 2014. sam stigao na teritoriju Islamske države – priča muškarac na snimku, a prenosi “Raša tudej”.

Potom se prikazuje lokacija spolja, odakle pripadnici IS prete Rusima i Putinu napadom na njihovu zemlju, a džihadista izgleda kao da preseca vrat nesrećnom čoveku i obezglavljuje ga.

Video je, prema informacijama sa Sajt monitoring grupe, postavljen u oblasti Raka, uporištu Islamske države u Siriji.

(Blic/CNN)

Share this post: