IZRAEL PLANUO: Rakete lete na sve strane!

Izraelski sistem protivvazdušne odbrane poznat pod nazivom „Gvozdena kupola“ (Iron Dome) presreo je u ponedeljak uveče raketu iz pravca Pojasa Gaze, a tom prilikom niko nije povređen, saopštile su Odbrambene snage Izraela.

Sirena protivvazdušnog sistema oglasila se u regionalnom savetu u oblasti Hof Aškelon nadomak Pojasa Gaze u južnom delu Izraela, navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Izraelska vojska je saopštila da je presrela raketu sa palestinske teritorije uperenu ka Izraelu samo nekoliko sati nakon što je Izrael bombardovao vojne položaje palestinske islamske organizacije Hamas u znak odmazde zbog njihovog prethodnog ispaljivanja rakete, navodi AP.

Ubrzo nakon što je izraelski PVO sistem presreo i oborio raketu, izraelski tenk je odgovorio gađajući vojni položaj Hamasa na severu Pojasa Gaze, navodi se u saopštenju, a nije prijavljeno da je iko povređen tom prilikom.

Prethodno su izraelski avioni i tenkovi gađali priobalnu teritoriju nakon što su pripadnici Hamasa ispalili raketu ka južnom Izraelu, što je bila najnovija u nizu prekograničnih razmena vatre u kojoj su od petka ubijena najmanje četiri Palestinca.

Do najnovijih udara došlo je dan nakon što je Izrael saopštio da je uništio tunel koji je Hamas gradio, a koji je više stotina metara zalazio u izraelsku teritoriju.

Hamas je Izraelu zapretio da će „skupo platititi“ uništenje tunela.

Palestinci i izraelske snage sukobili su se na području Zapadne obale i duž granice u oblasti Pojasa Gaze nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela.

Palestince je prošlonedeljna Trampova odluka razgnevila jer istočni Jerusalim vide kao prestonicu svoje buduće države.

(Mediji)

Share this post: