IZRAEL SPUŠTA LOPTU I POVLAČI SE PRED RUSIJOM: Preokrenula se situacija u Siriji!

Ilustracija

Izraelski ambasador u Rusiji Gari Koren izjavio je da Izrael pozdravlja napore Rusije kada su u pitanju zone deeskalacije u Siriji.

Izrael pozdravlja napore Rusije u vezi sa pitanjima zona deeskalacije u Siriji, ali određeni skepticizam ostaje sve dok se ne reši pitanje prisustva Irana, izjavio je izraelski ambasador u Rusiji Gari Koren

– Mi cenimo rad ruske diplomatije.

Ovde je u toku veoma intenzivan i težak rad… U trenutnoj situaciji mi, naravno, pozitivno ocenjujemo ruske ciljeve — stvaranje zona deeskalacije.

Međutim, dok ne donesu konkretne rezultate u smislu smanjenja iranskog prisustva, bićemo skeptični u pogledu efikasnosti ove politike.

Ali sada, naravno, govorim o interesima Izraela.

Rusija može da ima svoje sopstvene interese, istakao je Koren.

Sirija je u građanskom ratu već šest godina u kojem se vladine snage bore protiv sirijskih opozicionih grupa i terorističkih organizacija.

Moskva pomaže Damasku podrškom u borbi protiv terorističkih grupa i pružanjem humanitarne pomoći stanovnicima zemlje pogođene ratom.

Izraelski ambasador oglasio se samo dan nakon što su ruske trupe umarširale u zonu interesa Izraela u Siriji – pokrajinu Kunejtra čiji je najveći deo – Golanska visoravan pod okupacijom Izraela.

(Agencije)

Share this post: