JEZIVO: Zagrepčanin koji je živeo s mrtvom majkom brutalno silovan u zatvoru!

Ilustracija

Državno tužilaštvo u Velikoj Gorici u Hrvatskoj sprovodi istragu protiv trojice robijaša zbog sumnje da su silovali i tukli zatvorenika Tibora Novaka.

Šezdesetogodišnji Tibor Novak došao je žižu javnosti krajem prošle godine, kada je otkriveno da je u centru Zagreba pune četiri godine živeo s mrtvom majkom u stanu!

Majčin kostur je u novembru prošle godine pronašla policija – bio je prekriven plahtama u sobi stana u Brozovoj ulici, a ubrzo je otkriveno da je žena preminula još 2012. godine.

Sin nikome nije prijavio da je umrla, već je s lešom živeo dok policija nije razotkrila slučaj.

Policija ga sumnjiči da je majku ostavio u vrlo teškom stanju, da je nije hranio ni vodio u toalet, iako je znao da je nepokretna. Sumnjaju da je preminula u teškim mukama.

U vreme dok je živeo s lešom majke, Novak je bio u ljubavnoj vezi, a partnerka mu je često dolazila u stan.

Navodno se i raspitivala šta se nalazi u sobi u kojoj je skrivao leš, na šta joj je on govorio da je soba puna starih stvari i da se zato iz nje oseća smrad.

Žena je jednom prilikom videla leš u krevetu, ali ju je on ubedio da mu majka samo spava!

Novak se u decembru požalio pravosudnim policajcima da ga zlostavljaju četvorica zatvorenika s kojima je delio ćeliju.

Uputili su ga na pregled prvo u zatvorsku bolnicu, a potom i na kliniku „Rebro“ zbog sumnje da je teško povređen. Novaka su zatim premestili iz te ćelije u drugu, a tužilaštvo je otvorilo istragu.

Prema sumnjama tužilaštva, mučenja su počela tako što je osumnjičeni 28-godišnjak u decembru 2016, odvukao Novaka u zatvorski toalet i tamo ga silovao.

Osim toga, mučenja su se nastavila nakon što se u krugu zatvora saznao pravi razlog za Novakov boravak u Remetincu.

Kada se saznalo da je godinama živeo s mrtvom majkom, trojica osumnjičenih su se okomila na Novaka. Jedan 28-godišnjak, jedan 24-godišnjak i jedan 44-godišnjak su, takođe u decembru, počeli s verbalnim vređanjem.

Konstantna verbalna tortura se nastavila sve dok najstariji osumnjičeni nije nagovorio dvojicu mlađih da se fizički obračunaju s Novakom.

Brutalno su ga pretukli, u nameri da ga teže povrede.

Novak je prilikom napada zadobio više udaraca pesnicom u glavu, leđa i rebra, navodi tužilaštvo.

(Index)

Share this post: